Politika Haber Girişi : 14 Mart 2014 01:35

AK Parti'de Erzurum alarmı...

AK Parti'de Erzurum alarmı...
AK Parti Genel Merkezi, yapılan anketlere göre Erzurum'u "bıçak sırtı" iller arasına dahil etti ve özel bir strateji geliştirme kararı aldı...
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti, 30 Mart seçimleri için yürütülen seçimstratejilerini, özellikle bıçak sırtında görünen iller üzerinde yoğunlaştırıyor. Bu iller arasında yapılan anketlerde MHP ile başa baş duruma geldiği tespit edilen Erzurum'un da dahil edildiği ortaya çıktı. 
HABERTÜRK'te yeralan habere göre, 4 5 ilin belediye başkanlığını elinde bulunduran AK Parti, mevcut 45 ilin üzerinde belediye kazanabilmek için çıtayı yükseltti. Diğer partilerle başa baş mücadelenin olduğu illere yönelik ise özel strateji geliştiriliyor.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında partide haftada iki gün gerçekleştirilen strateji toplantısında, tüm illerden gelen anket sonuçları masaya yatırılarak, hangi bölgelere ağırlık verilmesi gerektiği ortaya konuyor.

BIÇAK SIRTINDAKİLER ARASINDA ERZURUM'DA VAR!

Partinin seçim propaganda çalışmalarını yürüten organizasyon ve anketlerin yaptırıldığı kamuoyu araştırma şirketlerinin temsilcileri ile genel başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda iller ayrı ayrı değerlendiriliyor. Diğer partilerle yarışın yoğun yaşandığı ve anketlerde "bıçak sırtı"nda görünen illere ilişkin farklı strateji geliştiriliyor.
Adana'da Aytaç Durak'ın MHP lehine yarıştan çekilmesiyle yeni bir ortam oluştuğu değerlendirmesi yapılırken, Mersin, Manisa, Hatay, Balıkesir, Çanakkale, Giresun, Ordu, Mardin, Van, ERZURUM, Batman gibi iller için özel stratejiler belirleniyor.
Halen diğer partilerde olan Antalya, Manisa, Balıkesir, Ordu gibi şehirler üzerinde duruluyor.
Doğuda Bingöl, Bitlis, Adıyaman ve Muş'ta sıkıntı olmayacağı değerlendirmesi yapılırken, Batman, Mardin, Van, üzerinde en çok yoğunlaşılan illeri oluşturuyor.
Bu illerden büyük bölümünün AK Parti'ye kazandırılabilmesiyle ilgili özel çalışma yapılırken, adayların izlediği stratejiler de kamuoyu araştırmalarına göre şekillendiriliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.