Gündem Haber Girişi : 20 Temmuz 2015 11:57

Ahmet Yıldız Hocaefendi Hakk'a yürüdü...

Ahmet Yıldız Hocaefendi Hakk'a yürüdü...
Erzurum'un manevi dinamiklerinden Ahmet Yıldız Hocaefendi Hakk'ın rahmetine kavuştu. Erzurumlular, torununun torununu gören ve binlerce hafız yetiştiren hocaefendiyi son yolculuğuna dualarla uğurladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'un manevi dinamiklerinden Ahmet Yıldız Hocaefendi Hakk'ın rahmetine kavuştu. Erzurumlular, torununun torununu gören ve binlerce hafız yetiştiren hocaefendiyi son yolculuğuna dualarla uğurladı. 
Erzurumlular, Ramazan Bayramını buruk kutladı. Ömrünü Kur'an'a hizmete adayan, Erzurumlular tarafından çok sevilen Hafız Ahmet Yıldız Hocaefendi için arefe günü Gürcü Kapı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazını, kendisi gibi hafız olan oğlu Abdullah Yıldız kıldırdı.
Ahmet Yıldız Hocaefendi'nin cenazesine; AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum milletvekilleri, belediye başkanları, talebeleri ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.
Ahmet Yıldız Hocaefendi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erzurum Gez köyündeki aile kabristanlığında defnedildi.

ÜNÜVAR: "HAYATINI ALLAH YOLUNA ADAMIŞTI"
"Ahmet Yıldız Hocaefendi eşim Sare Ünüvar'ın dedesi ve Erzurum'un önemli alimlerindendir" diyen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, "Hocamla tanışmaktan ve onun dizinin dibinde oturmuş olmaktan onur ve gurur duyuyorum" dedi. Hocaefendinin 9 çocuğu ve 50'ye yakın torunu bulunduğunu, hatta torununun torununu bile gördüğüne dikkat çeken Ünüvar üzüntüsünü şöyle dile getirdi: "Hayatını Allah yoluna adamış, dilinden, elinden ve ağzından Kur'an kelamı eksik olmamıştır. Bölesine değerli zatı kaybetmiş olmak, onun yanında biraz daha fazla zaman geçiremeyecek olmak bizi ziyadesiyle üzüyor. Allah rahmet eylesin, Erzurumluların ve sevenlerinin başı sağolsun."
Cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamayan talebeleri ise duygularını, "Kuran okumaya ve namaz kılmaya aşık idi. Bunları yapmaktan hiç bıkmazdı. Mevla, Ahmet Yıldız Hocaefendi'yi Kur'an ayında yanına aldı" şeklinde dile getirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.