Spor Haber Girişi : 24 Mart 2023 12:48

Ahmet Dal: Tesisleri boşaltacağız

Ahmet Dal: Tesisleri boşaltacağız
Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sportif anlamda Erzurumspor’un çok etkilendiğini kaydetti.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sportif anlamda Erzurumspor’un çok etkilendiğini kaydederek, “Herkes şunu da bilsin, depremden evet, o bölgedeki iller çok etkilendi. Her gün sallanmaya da devam ediyorlar. Ama sportif anlamda da Erzurumspor bunun etkilerini fazlasıyla yaşıyor” dedi.

 

Stadyumun durumundan da bahseden Başkan Dal, depremden en çok etkilenen stadyumlardan birinin Erzurumspor FK stadyumunun olduğunu söylerken, kulüp tesislerinin de depreme dayanıklı olmadığını ve kısa süre içerisinde boşaltılacağını belirtti.

 

“O gün çalışanlarımız stadyumdan kendilerini dışarı atmışlar”
Depremden Erzurumspor’un büyük ölçüde etkilendiğini de kaydeden Başkan Dal, “Şu anda yönetim binamızın ve altyapı tesislerimizin olduğu binanın da depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Yakın zamanda kulüp personelimiz ve altyapı sporcularımızın da bu tesisleri boşaltacağını ifade edelim. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de bunu dile getirdi. Tesislerimiz, stadımız ve ekonomik sıkıntılarımız gerçekten hepsi üst üste geliyor ama biz mücadelemize devam edeceğiz. Stadımızla ilgili ilk çalışmalar ağustos ayında yapıldı. O zaman bir iki sıkıntı olduğu ama maç oynanabileceği söylendi. Stadyum yapılması konusunda biz bunu bahane ediyormuşuz gibi bir algı vardı. Her işte en önemli mesele insan sağlığıdır, ben taraflarımızı bu stadyuma nasıl getirebilirim. Biz bu konuyu hep gündemde tutmuştuk, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremler sonrası tekrar gündeme geldi. O gün, gündüz gerçekleşen depremde bizim stadyumda çalışan görevli arkadaşlarımız kendilerini dışarıya atmışlar. Stadyumun her yerinden sesler geldiğini söylediler. Gençlik Spor İl Müdürlüğüne yazı yazdık; 'Maçlarımızı nerede oynayacağız?' diye sorduk. Bize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetkililerin gelip inceleme yaptığını, bu süre zarfında da maçları Erzurum’da oynamamamız gerektiğini söylediler. Bir haftadır rapor çıkmasını bekliyoruz. Federasyonla da iletişimdeyiz, maçları İstanbul’da oynamak istiyoruz. Herkes şunu da bilsin, depremden evet, o bölgedeki iller çok etkilendi. Her gün sallanmaya da devam ediyorlar. Ama sportif anlamda da Erzurumspor bunun etkilerini yaşıyor şu anda” açıklamalarında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.