Gündem Haber Girişi : 08 Ağustos 2014 16:50

ABD, IŞİD'i vurdu...

ABD, IŞİD'i vurdu...
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, ABD uçaklarının Kuzey Irak'ta IŞİD'in kullandığı bir cephaneliği vurduğunu duyurdu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, Irak'ta Erbil'i savunan Kürt güvenlik güçlerine karşı kullanılan ve bölgedveki ABD personeline yaklaşan IŞİD topçu bataryasının savaş uçakları ile vurulduğunu bildirdi.

HAVA SALDIRISINA 2 JET KATILDI

Sözcü yaptığı açıklamada hava saldırısına 2 jetin katıldığını ve Erbil yakınlarında mobil durumda bulunan IŞİD topçusuna 227 kilo ağırlığında lazer güdümle bombalar bıraktıklarını belirtti. Açıklamada ABD savaş uçaklarının İŞID'in Kuzey Irak'taki pozisyonlarını hedef aldıkları da belirtildi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi başkenti Erbil yakınlarında gerçekleştirilen operasyon TSİ 12.45'te gerçekleştirildi.

DÜN YARDIM DAĞITILMIŞTI

Dün de ABD uçaklarının bölgede uçtuğu haberleri gelmişti. Ancak daha sonradan bunların keşif uçuşu olduğu öğrenilmişti. IŞİD'ten kaçıp Sincar Dağı'na sığınan Ezidilere dün ABD havadan 8 bin paket yiyecek ile içecek su yardımı yapmıştı.

OBAMA SİNYALİ VERMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama dün ulusa sesleniş konuşmasında, IŞİD'in bölgede yaptıklarını 'soykırım' olarak nitelendirmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.