Asayiş Haber Girişi : 23 Ağustos 2013 00:10

'Keserim dedi' 2 yıl hapis yedi...

'Keserim dedi' 2 yıl hapis yedi...
14 yaşındaki Y.A.'ya çakı bıçağını gösterip 'keserim' diyerek CD çalarını gasp eden M.A,'ya 2 yıl 1 ay hapis...
Cem BAKIRCI'nın özel haberi...

EKSİ25HABER
/ Cumhuriyet Caddesi'nde arkadaşları ile birlikte oturduğu pastanede 14 yaşındaki Y.A.'ya çakı bıçağını gösterip 'keserim' diyerek CD çalarını gasp eden M.A, (17) yargılandığı  Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli gasp' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Savcılığın hazırladığı iddianameye  göre,  29 Mayıs 2013 günü bir grup arkadaşı ile pastaneye oturmaya giden 14 yaşındaki Y.A.'nın oturduğu masaya giden 17 yaşındaki M.A., cebinden çıkardığı çakı bıçağını göstererek, "Keserim seni" tehdidi ile elindeki müzik çaları gasp etti.  Şikâyet üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde ilk sorgusunun ardından tutuklanan M.A. yaşının küçüklüğü nedeniyle iki ay tutuklu kaldığı Erzurum E Tipi Cezaevinden tahliye edildi.

'KESERİM SÖZÜ' NİTELİKLİ GASP SUÇU

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde  görülen davada şikâyetçi olduğunu belirten Mağdur Y.A, "M.A, masamıza gelerek bıçağını çekip 'müzik çaları vermezsen, seni keserim' diye bağırdı ve bıçağı yüzüme salladı. Ben de korktuğum için CD çalarımı ona verdim" dedi.

Yaşının küçük olduğu gerekçesiyle tutuksuz olarak yargılanan M.A. ise  suçlamaları kabul etmedi. M.A.,"O gün hep birlikte aynı masada oturuyorduk.Y.A.'dan müzik çaları dinlemek için istedim. Kesinlikle bıçak göstererek gasp etmedim" diye konuştu.

2 YIL 1 AY HAPİS CEZASINA MAHKÛM OLDU

Mahkeme heyeti, M.A.'nın 'Müzik çaları ver yoksa seni keserim' diyerek çakı bıçağını göstererek 'tehdit ve korkutucu güç  kullandığı' kanısına vararak TCK'nin 149-1 maddesi kapsamında 'nitelikli yağma' suçunu işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme heyeti, M.A.'nın 18 yaşından küçük olduğu ve duruşmadaki iyi halini dikkate alarak cezasında indirim uygulayarak  2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.