Gündem Haber Girişi : 02 Ocak 2014 00:13

'Aile Yanında Destek' uygulamasında büyük başarı...

'Aile Yanında Destek' uygulamasında büyük başarı...
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen ekonomik destekle 1094 çocuğun ailesinin yanında kalması sağlandı.
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Korunmaya muhtaç çocukların kurum bakımına girmeden hem koruyucu aile hizmetinden yararlanması hem de ailesinin yanında kalması çalışmalarında büyük başarı elde edildi. Bu amaçla yaş gruplarına göre çocuk başına 300 ila 750 TL arasında verilen desteklerle bakıma ve korumaya muhtaç çocukların kurum bünyesine geçmeden ailesinin yanında kalması sağlandı.
Bunun yanı sıra Erzurum'da koruyucu aile projesinde de önemli adımlar atıldı. Projenin başladığı günden buyana 25 koruyucu ailenin yanına 27 çocuk yerleştirildi. Bu çocuklar gerek eğitimlerinde gerekse sosyal hayatlarında önemli mesafeler kaydetti. Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü bu projelerle elde ettiği başarılarla Türkiye genelinde ilk sıralarda yeraldı.
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt, bakanlık olarak bu tür projelere önemli hizmetlere imza attıklarını belirterek, " Erzurum gerek koruyucu aile uygulamasında gerekse Aile yanında destek projesi ile Türkiye'de ilk sıralarda yeraldı. Bugüne kadar 25 koruyucu aile yanına 27 çocuğumuzu yerleştirdik. "Ben çocuğuma bakamıyorum. Kurum baksın" diye ailelere de maddi destek sağlayarak bu çocukların ailelerinin yanında kalmasına imkan sağladık. Kurum olarak bir çocuğun ailesinin yanında kalması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çünkü ne kadar zor şartlarda yaşarsa yaşasın bu çocukların ailelerinin yanında daha huzurlu bir hayat sürdüreceklerini biliyoruz. Bizde bu yardıma muhtaç ailelere maddi destekler sağlayarak, maddi durumlarını biraz daha iyileştirme ve çocuklarının yanlarında kalmasını sağlıyoruz"diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.