Sağlık Haber Girişi : 01 Temmuz 2014 14:38

350 kiloluk kadın evinden vinçle çıkarıldı

350 kiloluk kadın evinden vinçle çıkarıldı
Erzurum'da 350 kiloluyu bulan ağırlığı nedeniyle yaklaşık 5 yıldır evinden çıkamayan kadın, evinden vinç yardımıyla çıkarıldı.
Orkun Çizmeli'nin haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Erzurum'da 350 kiloluyu bulan ağırlığı nedeniyle yaklaşık 5 yıldır evinden çıkamayan kadın, evinden vinç yardımıyla çıkarıldı. Bir süredir solunum problemi yaşayan ve tedavisi için hastaneye götürülmesine karar verilen 46 yaşındaki 7 çocuk annesi Nebahat Tepe, yaklaşık 3 saat süren bir çalışmanın ardından vinçle 3. kattaki evinden alınarak, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi Şükrüpaşa Mahallesi'nde 5 katlı Kartal Apartmanı'nın 3'ncü katında oturan Nebahat Tepe, 2009 yılından itibaren kilo sorunu yaşamaya başladı. Son 5 yıl içerisinde 200 kilo birden alarak 350 kiloya kadar çıkan ve aşırı kilosu yüzünden 5 yıldır yatağa mahkum talihsiz kadın, bir süre önce de Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'na (KOAH) yakalandı. Rahatsızlığı ilerleyen ve solunum problemleri yaşayan Nebahat Tepe'nin çocukları, annelerinin ve solunum hastalığı hem de kilo problemiyle ilgili tedavisinin hastanede yapılmasını istedi. Ancak eve gelen 112 ekipleri, 350 kiloluk kadını evden çıkaramayacağını anlayınca, itfaiye, AFAD ve Sivil Savunma'dan yardım istedi.
İtfaiyenin merdiveniyle yapılan ilk girişim sonuçsuz kalınca bu kez vinç çağrıldı. Talihsiz kadının vinçle indirilmesi için de sanayide demirden bir yatak yapılarak, eve çıkarıldı. Demir yatağa sıkı sıkı bağlanan Nebahat Tepe'nin 3'ncü kattan aşağı indirilmesi sırasında itfaiye ekipleri de hava yastığı açtı. Büyük bir titizlikle vinçle aşağıya indirilen Nebahat Tepe, demir yatakla birlikte sedyeye konularak, ambulansa yerleştirildi. Talihsiz kadın, daha sonra ambulansla tedavisinin yapılması için Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü?
Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden emekli olan eşini 5 yıl önce kaybeden Nebahat Tepe, KOAH'tan sonra aldığı ilaçlar yüzünden kilo problemi yaşadığını öne sürdü.  Tedavi olacağı için mutlu olduğunu söyleyen Tepe, "Devletten tek isteğim beni zayıflatması. Bu kiloyla yerimden kalkamıyor, çocuklarımı ve torunlarıma sarılamıyorum. Sokağa çıkıp gezmeyi, alış veriş yapmayı çok özledim. İnsan gibi yaşamak benim de hakkım. Evdeki 3 kızımda benim yüzümden gençliklerini yaşayamıyor" dedi
Kaynak: ERKhaber


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.