Sağlık Haber Girişi : 13 Aralık 2013 02:13

17 günde 38 hastaya can simidi oldular...

17 günde 38 hastaya can simidi oldular...
Erzurum'da sağlık ekipleri yolu kapalı köy ve mezralardan 17 günde 38 hastayı kar üstü araç, paletli ambulans ve ambulans helikopterle alarak kent merkezindeki hastanelere getirdi?
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Erzurum'da sağlık ekipleri yolu kapalı köy ve mezralardan 17 günde 38 hastayı kar üstü araç, paletli ambulans ve ambulans helikopterle alarak kent merkezindeki hastanelere getirdi?
Erzurum'da 25 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında yolu kapalı köy ve mezralardan, karadan, snowtrack ambulans helikopter ve yol açma çalışmalarıyla hastalara ulaşan sağlık ekipleri cansimidi oldu.

EN ÇOK DOĞUM HASTALARI İÇİN GİTTİLER

Kurtarılan hastaların 14'ü doğum, 10'unun çocuk olduğu öğrenilirken, diğer kurtarılan 14 hastanın ise kalp krizi, beyin kanaması ve çeşitli kazalar nedeniyle yardım talebinde bulundukları öğrenildi
Erzurum'da 2 snowtrack, Çat, Karayazı, Tekman, Hınıs ve merkezde olmak üzere 5 paletli ambulans olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, "Ekiplerimiz deyim yerindeyse hazır kıta bekliyorlar. Şartlar ne olursa olsun acil bir hastamız varsa gerek karadan, gerek se havadan paletli ambulans ve ambulans helikopterimizle müdahale ediyoruz. Hiç bir şey insan sağlığından önemli değil. Köy ve mezralardaki hastalarımız için hemen seferber oluyoruz"dedi.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.