Gündem Haber Girişi : 27 Ocak 2015 12:05

11 ilde yasa dışı dinleme operasyonu: Erzurum'da 2 komiser gözaltına alındı...

11 ilde yasa dışı dinleme operasyonu: Erzurum'da 2 komiser gözaltına alındı...
İZMİR Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde, aralarında kamu görevlileri, işadamları gazeteci, askerlerin de bulunduğu birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri öne sürülen 26 şüpheli için gözaltı kararı verildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Yasa dışı dinleme yaptıkları gerekçesiyle, 26 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı çıktı. 13 ilde sabaha karşı eş zamanlı yapılan operasyonda, 15 kişi gözaltına alındı. Ancak Birinci sınıf Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı ile emniyet müdürleri Taner Aydın, İbrahim Şimşek'in de aralarında bulunduğu 11 kişi ise, adreslerinde bulunamadı. Gözaltına alınan kişiler, Konak Çankaya'daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer kişilerin de halen arandıkları açıklandı. 
Şüphelilerin yasadışı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına görev yapmak, evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliği, kişisel verileri usulsüz olarak kaydetmek ve saklamak suçlamasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

Erzurum'da 2 komiser gözaltına alındı
İzmir merkezli 11 ilde başlatılan "yasa dışı dinleme yaptıkları" iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik operasyon kapsamında Erzurum'dan 2 komiser gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı tarafından "usulsüz dinlenildiği"ni belirten ve aralarında akademisyen, asker, emniyet ve basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda müştekinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.
Bu kapsamda, Erzurum'da haklarında arama arama kararı bulunan 2 komiser gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin arından İzmir'e gönderilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.