Spor Haber Girişi : 04 Mayıs 2014 17:31

Ve Dadaşlar 2.Lig'in kapısını araladı...

 Ve Dadaşlar 2.Lig'in kapısını araladı...
Çorumspor'u 1-0 mağlup eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor... Play-Off maçlarına katılmaya hak kazandı...
EKSİ25HABER / ERZURUM - Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum Büyükşehir Belediyespor, tarihi 90 dakikada Çorum Belediyespor'u Mustafa Özkaya'nın golüyle 1-0 mağlup ederek, adını Play Off'a yazdırdı... 
Cemal Gürsel Stadyumu'nda oynanan ve yaklaşık 10 bin taraftarın izlediği tarihi maçı kazanan takımın adını Play Off'a yazdıracak olması nedeniyle karşılaşmaya Erzurum Büyükşehir Belediyespor fırtına gibi başladı. 
Taraftarlarının da desteğiyle ilk dakikalarda Çorum kalesine yüklenen Mavi Beyazlılar, ilk 15 dakika Erdinç, Deniz ve Güner ile mutlak pozisyonlardan faydalanamadı. 
ÇORUM İLK YARIDA ETKİLİYDİ
İlk 15 dakikadaki Erzurum Büyükşehir Belediyespor fırtınasını dindiren Çorum Belediyespor, ayağa paslarla önce oyunda dengeyi sağladı sonra da üstünlüğü ele geçirdi. 
Oyunun kontrolünü ilk yarı boyunca elinde tutan Çorum Belediyespor, buna rağmen gol pozisyonu üretmekte zorluk çekince, maçın il devresi 0-0 sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına da her iki takım kontrollü başladı. Bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın 53. dakikasında bu sezonun suskun oyuncusu Mustafa Özkaya sahneye çıktı. Mavi Beyazlı ekibin frikik ustası, bu dakikada kazanılan frikiği mükemmel bir vuruşla Çorum fileleriyle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi...
MUSTAFA GOLÜ ATTI, SİNİRLER GERİLDİ
Musafa Özkaya'nın frikik golünden sonra karşılaşma adeta sinir harbine dönüştü. Çorum Belediyespor, beraberlik golü için Belediyespor kalesine yüklenirken, Mavi Beyazlı ekip, kontra ataklarla ikinci golü aradı.
Mücadelenin son bölümünda gole çok yakın oynayan ve bir topu da direkten dönen Çorum Belediyespor'un son 20 dakikada kurduğu müthiş baskı karşısında tribünlerin yürekleği ağızlarına geldi.



CEMAL GÜRSEL BAYRAM YERİNE DÖNDÜ
Son saniyesine kadar heyecanı yüksek maç, Mustafa Özkaya'nın attığı golle Belediyespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona ererken, maçın bitiş düdüğü ile tribünler rahat bir nefes aldı, Cemal Gürsel Stadyumu'nu bayram yerine çevirdi.
Belediyespor, bu galibiyetle adını Play Off'a yazdırırken, Çorum Belediyespor ise şampiyonluk umutlarını başka bahara bırakmanın hüznüyle Cemal Gürsel'in çimlerinden ayrıldı.



ŞAMPİYON DÜZYURT, SAKARYASPOR KURTULDU
Öte yandan Maltepspor'u son dakikada penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Trabzon ekibi Düzyurt, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un da bulunduğu 3. Lig 2. Grup'ta şampiyon oldu. Şampiyonluğu kovalayan ve Orhangazi'yi deplasmanda 3-2 mağlup eden  Batman Petrolspor ise Play Off ile yetinmek zorunda kaldı. Batman Petrolspor'ün rakipleri ise Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe ve Elibol Sandıklıspor oldu. 
Bu arada Türk futbolunun efsanevi kulüplerinden Sakaryaspor ise ligin son maçında kendi evinde Hacettepe ile 0-0 berabere kalıp, puanını 37'ye çıkararak, ligde tutunmayı başardı. Sakaryaspor'un çekiştiği Çıksalınspor ise Ünyespor'un sahaya çıkmaması nedeniyle sezonu 3 puanla kapatıp, 37 puana ulaştı ama ikili averajla Ünyespor ve Elazığ Belediyespor'un ardından küme düşen 3'ncü takım oldu.
PLAY-OFF MAÇLARI KAHRAMAN MARAŞ'TA OYNANACAK 
Mavi-Beyazlıların,  Play-Off'taki rakipleri , Elibol Sandiklıspor, Hacettepespor ve Batman Petrolspor  ile 13-16 Mayıs tarihleri arasında Kahraman Maraş'ta 2.Lige yükselmek için  mücadele edecek.  










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.