Gündem Haber Girişi : 03 Mayıs 2014 14:43

Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia Erzurum'da...

 Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia Erzurum'da...
Diyanet İşleri Başkanlığının davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia, Rize, Trabzon, Artvin ve Ankara'nın ardından bugün gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a geldi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Dün Ankara'da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret eden Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia beraberindeki heyetle bugün Erzurum'a geldi. 2. İlia'yı Erzurum Havalimanı'nda Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar karşıladı. Havalı VIP salonunda bir süre dinlenen Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia, daha sonra Erzurum Müftülüğü'nce onuruna verilen yemeğe katıldı.
Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia yemeğe katılmazken, burada Patrik Yardımcısı 1. Metropolit Anania yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin devam ettiğini belirterek, Erzurum'da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.
Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, Gürcistan patriği ve beraberindeki heyeti Erzurum'da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.
Tiflis Büyükelçiliği Din Hizmetleri müşaviri Ahmet Erdem ise Diyanet İşleri Başkanlığının davetiyle gerçekleştirilen program kapsamında bugün Erzurum'a geldiklerini ve Uzundere ilçesinde bulunan Öşvank kilisesini ziyaret edeceklerini belirtti.
Gürcistan heyeti daha sonra Erzurum Müzesini ziyaret etti. Heyet yıllar önce Öşvank kilisesinden çalınan taşların sergilendiği müzede incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra Erzurum şehir turu yaptıktan sonra Öşvank Kilisesinde incelemelerde bulunmak üzere Uzundere ilçesine hareket etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.