Gündem Haber Girişi : 08 Şubat 2023 15:31

Yedisu Fayı en çok Erzurum’u etkiler...

Yedisu Fayı en çok Erzurum’u etkiler...
Kahramanmaraş depreminin ardından uzmanlar uyardı: Sırada Yedisu Fayı var…

EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye, Kahramanmaraş depreminin şokunu yaşarken, çok sayıda deprem uzmanı Erzurum’a 70 kilometre uzaklıktaki Yedisu Fayı’na dikkat çekti. Yedisu Fayı’nda  son depremin 1790 yılında deprem ürettiğini hatırlatan Jeologlar, bu fay üflesen kırılacak durumda. Bu fayın 7’nin üzerinde deprem üretmesini bekliyoruz. Kahramanmaraş, Adana, Hatay’da yaşanan görüntüleri bir daha yaşamak istemiyorsak çevre illerde hemen önlemler alınmalı uyarısında bulundular.

 

NACİ GÖRÜR: YEDİSU YAKINDA KIRILIR

 

Bilim Akademisi üyesi jeolog Naci Görür, 'Doğu Anadolu Fayı ile Kuzey Anadolu Fayı Bingöl Karlıova'da birleşiyor' diyerek Erzincan-Bingöl arasındaki deprem riskine dikkat çekti.

Kahramanmaraş depreminin ardından Yedisu Fayı’na dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Görür, ‘’ Erzincan, Bingöl, Karlıova arasında Yedisu fayının bulunduğu yer var. En son 1790'larda olmuş. Burası yakında kırılır. Çok beklemeyeceğimizi düşünüyorum’’dedi.

 

PROF. DR. ÜŞÜMEZSOY: YEDİSU FAYI ÇOK RİSKLİ

 

Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’da dün katıldığı televizyon programında Türkiye’nin deprem açısından en riskli yerinin Erzurum’a 70 kilometre uzaklıktaki Yedisu Fayı olduğunu söyledi. Bu fayın 170’lardan beri enerji ürettiğini ve heran kırılabileceğini belirten Üşümezsoy, ‘’ Yedisu Fayında 7.4 şiddetinde bir deprem olası. Buradan uyarıyoruz. Yakın illerde önlem alınmazsa bugün yaşadığımız acı tabloyu orada da yaşarız’’diye konuştu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.