Gündem Haber Girişi : 15 Kasım 2015 00:44

Ülkü Ocakları İran Devlet Televizyonu'nu protesto etti...

Ülkü Ocakları İran Devlet Televizyonu'nu protesto etti...
Erzurum Ülkü Ocakları, İran Televizyonu'nun Türklere yönelik hakaretlerini düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Ülkü Ocakları, İran Televizyonu'nun Türklere yönelik hakaretlerini düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. 
Yakutiye Kent Meydanı'nda, 6 Kasım tarihinde İran Radyo Televizyon Kurumu'na bağlı "Kanal 2" televizyonunda Türkler'e yönelik hakaret içeren yayını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanı Av. Bilgin Ertaş, "Büyük Türk Milleti şan ve şerefle dolu köklü bir maziye ve binlerce yıllık geçmişinin birikimiyle oluşturduğu yüksek bir medeniyete sahiptir. 6 Kasım 2015 tarihinde İran Radyo Televizyon Kurumuna bağlı '' Kanal 2 '' isimli televizyon kanalında soydaşlarımıza ve medeniyetimize hakaret etmiştir. Söz konusu programda Güney Azerbaycan Türk'ü bir çocuğun dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlemesi ve bu sebepten etrafına kötü koku yayılmasıyla ilgili bir sahneye yer vererek, İran Türkleri açıkça aşağılanmıştır. Bugün Türk Milleti'nin ve Türk Milliyetçileri'nin susmayan ve susturulamayan sesi olan Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın sesine ses veriyor, haklı davalarında yalnız olmadıklarını haykırıyoruz. Baskı ve zulmün boyutlarından, insan hakları ihlallerinden ulusal ve uluslararası medya kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve Birleşmiş Milletler ile ilgili kuruluşlar haberdar edilerek acilen göreve çağırılması ve faaliyetlere öncülük edilmelidir. Bugün bu alandan yükselen sesler Türk Dünyası'nın cennet mekan Başbuğu Alparslan Türkeş'in bozkurtlarının, Elçibey'in, İsa Yusuf Alptekin'in, Rauf Denktaş'ın, Necdet Koçak'ın, Gaspıralı İsmail Bey'in, Dr.Sadık Ahmet'in bozkurtlarına selamlar ve dualar. Asla mazlum soydaşlarımızı yalnız bırakmayacağız" dedi.
Basın açıklamasının ardından ülkücü yemini yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.