Gündem Haber Girişi : 26 Mayıs 2022 13:23

UÇAN, AZERBAYCAN ORTAK KADER VE KADİM DOSTLUKTUR

UÇAN, AZERBAYCAN ORTAK KADER VE KADİM DOSTLUKTUR
ERGÜRDER Başkanı Doç. Dr.İzzet Uçan, " Türkiye için kardeş kelimesinin en güzel anlamını bulduğu ülke Azerbaycan’dır" dedi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Azerbaycan Gazi ve Şehitler Derneği’nden, kısa adı ERGÜRDER olan Erzurum Şampiyor Güreşçiler Derneği’ne ziyaret. Azerbaycan Gazi ve Şehitler Derneği Başkanı Gazi Rade Abbas ve dernek yönetim kurulu üyeleri, ERGÜRDER Başkanı Doç. Dr. İzzet Uçan’ı ziyaret ettiler. 

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ERGÜRDER Başkanı Doç. Dr.İzzet Uçan, “Azerbaycan Gazi ve Şehitler Derneği Başkanı Gazi Rade Abbas, Başkan yardımcısı Gazi Gülperi Serkerova, Karabağ şehidi Zaur İsmailzade’nin annesi Gazi Sevil İsmailzade ve Gazimiz Recayi beye ziyaretleri ve de birbirinden anlamlı hediyeleri için çok teşekkür ederim. Biz iki devlet bir milletiz. Türkiye için kardeş kelimesinin en güzel anlamını bulduğu ülke Azerbaycan’dır. Azerbaycan ve Türkiye’nin derin bağlarını ifade etmesi bakımından söylenebilecek en güzel ifade ‘‘kardeş’’ ifadesidir. Sözden öteye geçip, yaşanılan ortak kaderin ve kadîm dostluğun bir neticesi olarak ortaya çıkan bu bağlılık, geçmişin, şimdinin ve geleceğin en güzel dostluk örneklerinden biridir.” dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.