TÜRKIYE Haber Girişi : 08 Temmuz 2016 01:09

Tek tıkla bilgileriniz çalınabilir

Tek tıkla bilgileriniz çalınabilir
Uzmanlar, şirket bilgilerinin çalınmasının önüne geçmek için bilinmeyen adreslerden gelen e-postaların açılmamasını tavsiye ediyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Bilgisayar korsanlarınının oluşturabileceği tehditlere dikkat çeken Bursa Siber Suçlar Mücadele Müdürlüğü Başkomiseri Suat Dilber, "İşletmelerin ve kişisel bilgisayarları bloke edecek şekilde para talep etmek suretiyle fidye yazılımı kurulumu son yıllarda artıyor. Bir şekilde bu durumun artan suç dosyası var bu durum iki şekilde oluyor. 1'inci maillerimize gelen fatura mesajlarıyla genellikle bize fatura bilgileri gelen operatörlerden mesaj gönderir gibi mail atarak mailin uzantısı DOCX gibi görünüyor. Ama bu gönderilen sahte faturabilgilendirme mailinde gizlenmiş fatura kurulum dosyası var fatura ekinde özellikle fatura mailinde ön izlemede beklentilerin daha üstünde bir rakam yazılıyor ve ayrıntıları görmek için tıklayınız deniliyor. Mailde gönderilen ek dosyayı tıkladığınızda iş işten geçmiş oluyor. Şifreleme işlemi yapıldıktan sonra yazılımı gönderen kişi, yani fidyeci, ele geçirdiği bilgisayarın ana ekranına yazı bırakıyor. Bilgisayarına açıklardan faydalanarak girdim. Bilgisayarınızın önemli bilgilerinin tamamını yedekledim ve kriptoladım. Kriptoları açabilmek için mutlaka bana ihtiyacınız var. İstediğim kadar ücret gönderirseniz sisteminizi tekrar eski halinize getiririm diyerek not yoluyor" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.