Gündem Haber Girişi : 21 Ağustos 2013 00:15

Taş Timi görev başında...

Taş Timi görev başında...
Palandöken Kayak Merkezi'nde ki pistler taşlardan temizleniyor. Taşları Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan 30 kişilik ekip elleriyle topluyor.
Levent AKPINAR'ın haberi...

Dünyanın en iyi kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken'de kış mevsimi hazırlıkları başladı. Kayak merkezinde bulunan pistlerdeki taşları temizlemeyle işe başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu iş için 30 kişilik bir ekip görevlendirdi.  Kendilerini Taş Timi olarak nitelendiren ekip, dün pistlerde taş toplamaya başladı.

Geçtiğimiz ay yapılan İl Genel Meclisi toplantısında taş toplama makinesi için 150 bin TL'lik bir bütçe ayrılmasına rağmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye'de makineyi  yurt dışından ithal edecek bir firma bulamadı. İl müdürlüğü bunun üzerine pistlerdeki taşların toplanması için ilginç bir yöntem geliştirdi. İl Müdürü Fatih Çintimar'ın talimatıyla 30 kişilik bir ekiple taş timi oluşturuldu. Hepsi il müdürlüğünün elemanı olan işçiler dün pistlerdeki taşları toplamaya başladı.

ELLERİYLE TOPLUYORLAR

Dün Palandöken Kayak Merkezi'ne çıkan taş toplama timi 2 bin 800 metre yükseklikte bulunan pistlerde taş temizliğine başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Palandöken'i kış mevsimine hazırlamak için bütün ekibin büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, "İl Genel Meclisi geçtiğimiz ay yapılan toplantıda taş toplama makinesi almamız için bize 150 bin TL bir ödenek gönderdi. Ancak bu makineyi yurt dışından ithal edecek bir firma bulamadığımız için alamadık. Bizde il müdürlüğü elemanlarından oluşturduğumuz ekiplerle pistlerdeki taşları temizlemeye başladık" dedi.

İşçilerin bazı yerlerde tırmıkla bazı yerlerde de elleriyle taşları topladıklarını ifade eden Çintimar, "Ekibimiz küçük taşları temizlemek için tırmık kullanıyor. Büyük taşlar için ise ellerini kullanmak zorunda kalıyor. Yağmurlar başlamadan tüm pistlerin hazır hale gelmesini istiyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz" diye konuştu.

Pistlerin taşlardan temizlenmesinin hem kazaları önlediğini, hem kayaklara zarar vermediğini de vurgulayan Çintimar, " Palandöken'i tercih eden misafirlerimizi dünyanın en uzun ve en iyi pistlerinde ağırlıyoruz. Tüm gayretimiz herşeyin eksiksiz olması için. Taşlar kazalara da davetiye çıkarıyor. Bir pistte ne kadar taş varsa kar kalınlığını da o kadar yüksek olması lazım. Taşsız bir pistte ise fazla kara ihtiyaç yok"dedi.

İşçiler ise yaklaşık 40 kilometre uzunluğundaki pistlerde 1 hafta taş temizliği yapacaklarını söylediler.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.