Kültür Sanat Haber Girişi : 19 Eylül 2023 11:37

Tarihi İspir Panayırı 41 projenin açılışı ile başladı...

Tarihi İspir Panayırı 41 projenin açılışı ile başladı...
Uluslararası tarihi ispir Panayırı (Deri) düzenlenen kortej yürüyüşü ve 41 projenin açılışı ile başladı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - İspir’de yedi asırdır gerçekleştirilen Deri Panayırı mehteran eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü, açılış programı ve konserleriyle binlerce İspirliyi bir araya getirdi.
İspir Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen Deri Panayırı etkinlikleri alanına mehteran eşliğinde marşlar söyleyerek yürüyen kalabalık, İspir Belediyesi Taekwando Spor Kulübü öğrencilerinin ve Erzurum Halk Oyunu Ekibinin gösterileri ile coşku dolu anlar yaşadı. 

 

 

Çevre il ve ilçelerden gelen esnaf, tüccar ve pazarlamacılar için yüz çadır ve lunaparkın kurulduğu Hükümet Meydanı’nda vatandaşlar hem alış verişlerini yaptı hem de gerçekleştirilen konser etkinlikleriyle doyasıya eğlendi.

 

 

İspir Belediyesi’nin dört buçuk yılda gerçekleştirdiği projelerin anlatıldığı video gösterisinin ardından tüm protokolün katılımı ile projelerin açılış kurdelesi kesildi.
Açılış programına Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çetin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İspir Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül ve İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve üyeleri, İspirli iş insanları, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

 

 

Açılış konuşmalarının da yapıldığı programda İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, bu sene panayır etkinliklerinin ilçe merkezinde yapılacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Bu sene panayırımızı Hükümet Konağımızın önünde, İspir’in göğsünde hep birlikte idrak ediyoruz.  Bildiğiniz gibi 7 asırlık bir serüven. Kesintisiz devam etmiş. Kaynaklarda birkaç defa kesintiye uğramış, onlardan bir tanesi de Pandemi’ye denk geldi. Ama bizimle birlikte, yani Cumhur İttifakı’nın Milliyetçi Hareket Partisi belediyecilik anlayışı ile birlikte, tozun, toprağın, çamurun içinde kendi kaderine terk edilen bu büyük miras, üzerindeki külü, tozu sizlerin üflemesiyle bir kenara fırlattı.

 

 

Özgül ağırlığı Çoruh Vadisi olan, Erzurum, Doğu Anadolu, Türkiye ve uluslararası katılımla çok kıymetli bir yere getirdi kendisini. Amacımız tabii ki birlik ve beraberlik. Amacımız bunu daim kılmak. Tartışılmazları tartıştırmamak adına aynı safta durmak. Onun için çok kıymetlisiniz.”
Konuşmasında belediyecilik anlayışı hakkında da açıklamalarda bulunan Coşkun, 4.5 yılda faaliyete geçen projeleri tek başına yapmadığını, Meclis üyeleriyle, çalışan arkadaşlarıyla, muhtarlarla ve halka birlikte gerçekleştirdiğini ifade etti. 
Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi farklı kılan bir şey var; Mensubu olmaktan şeref duyduğum, sosyolojik adresim Ülkü Ocakları; bunu hep iftiharla ifadelendiririm, siyasi adresim MHP, ittifak adresim Cumhur İttifakı.

 

 

Bu anlayışın bize yüklediği ne varsa onu icra etmeye çalıştık. Bu anlayışın temelinde üretken belediyecilik anlayışı var. Bu anlayışın temelinde bütün topluma bütüncül yaklaşım anlayışı var. Bu anlayışın temelinde birlikte yönetim anlayışı var. 
Biz dört buçuk yıllık serüven içerisinde İspir’i birlikte yönettik, İspir’i birlikte değiştirdik ve daha da değiştireceğiz. Onun için emek veren herkesin ama herkesin yüreğinden öpüyorum.”
6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin devletimizin ve milletimizin boynuna çok yük bindirdiğini ama Türk milletinin ferasetinin de açığa çıkmasına vesile olduğunu dile getiren Başkan Coşkun, 

 

 

“6 Şubat Kahramanmaraş depremleri devletimizin ve milletimizin boynuna çok büyük yük bindirdi. Ama büyük Türk milletinin ferasetinin açığa çıkmasına vesile oldu. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne kadar kudretli olduğunu, o üzüntüye gark eden, acılara gark eden o süreç bütün dünyaya ispatladı. 
O düştüğümüz noktada arkamızda Türk milleti vardı. Arkamızda Cumhur İttifakı vardı. Arkamızda bizi son süreçteki tüm karanlık dehlizlerden çıkaran iki büyük kutup yıldızımız vardı. Bunlardan bir tanesi Recep Tayyip Erdoğan, diğeri de Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’di. Ve onlara inanan gönül erleri. Hepsine selam olsun. Toyumuz, panayırımız hayırlı olsun inşallah. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin.” dedi. 

 

 

Açılışta konuşan MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül ise “İspir candır, İspir canandır, İspir yurttur” diye başladığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada siz değerli hemşehrilerimizle 7 asırlık bir gelenek olan Uluslararası Tarihi Deri Panayırı’nda bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizlerin bir araya gelmesini nasip eden yüce Rabbime hamdolsun. 
Tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış iki bin rakımda doğanın eşsiz güzelliklerinin bir arada yaşandığı adeta cennetten bir köşe olan İspir değişmiş, güzelleşmiş ve üretken belediyeciliğin farkını görmüş durumda.”

 

 

2019 Yerel Seçimlerinden sonra Cumhur İttifakı ile birlikte İspir’de onlarca projenin  hayata geçtiğini bir kısmının ise yapım aşamasında olduğunu söyleyen İl Başkanı Yurdagül, Başkan Coşkun’a teşekkür ederek konuşmasını şöyle tamamladı:  “Alt yapıdan üst yapıya, çöp dağlarından mesire alanlarına, hayvan pazarından boğa güreş arenasına, köy yollarından kaldırım taşlarına, gençlik ve kadın hizmetlerinden kültürel ve sanatsal faaliyetlere, parke fabrikasından millet bahçesine, peyzaj çalışmalarından süt toplama merkezine ve daha sayamadığımız bir çok projeyi hayata geçirerek siz değerli İspirlilerimizin hizmetine sunan Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Coşkun’a sizlerin huzurunda teşekkürü bir borç biliyorum.” 
24 Eylül tarihine kadar ulusal ve mahalli sanatçıların, ozanların yer aldığı konserler, kültürel yarışmalar ve söyleşilerle devam edecek olan Uluslararası Tarihi İspir Deri Panayırı 24 Eylül’de yapılacak final programıyla tamamlanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.