Spor Haber Girişi : 23 Temmuz 2013 01:32

Stat değil, sanki patates tarlası...

Stat değil, sanki patates tarlası...
Erzurum'da 2011 yılında yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için adeta yeniden inşa edilen Cemal Gürsel Stadyumu'nun çimleri bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden kullanılamaz hale geldi.
 Orkun ÇİZMELİ'nin özel haberi...
Erzurum'da 2011 yılında yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için adeta yeniden inşa edilen Cemal Gürsel Stadyumu'nun çimleri bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden kullanılamaz hale geldi. Zeminin alttan ısıtma sisteminin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ın keyfi tutumuyla çalıştırılmaması, yoğun kar yağışı sonrasında kar temizliği için sahaya dozerlerin sokulmasıyla tahrip olan stadyumun zemini yeni sezona yetiştirilmeye çalışılıyor. Zeminin perişan halinin görüntülenmemesi için de bizzat İl Müdürü Çintimar tarafından medyaya "çekim yasağı" konuldu.

Cemal Gürsel Stadyumu'nda hemen her yıl yaşanan "zemin sorunu" bu yıl da kendini gösterdi. Futbola "şaşı bakan" Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'dan başlayıp, stad personeline uzanan "ilgisizlik" yüzünden stadyum zemini adeta "patates tarlası"na dönüştü. Sezon içerisinde ısıtma sistemi çalıştırılmadığı için ağır hasar gören saha zemini, gerekli bakımların yapılmaması nedeniyle perişan oldu. Futbol oynanmayacak kadar kötü bir durumda olan saha zemininin medya tarafından haber yapılmaması için de gazetecilere İl Müdürü Çintimar tarafından "çekim yasağı" konuldu. Görevlilerin engellemelerine rağmen ERKHABER ekibi "patates tarlası"na dönüşen saha zeminini fotoğrafladı. Büyük bir bölümü "kelleşen" zemin, engebeli haliyle de dikkat çekiyor.


DEVLETİN PARASI ÇARÇUR MU EDİLİYOR?

Kış Oyunları kapsamında 26 milyon lira harcanarak yaptırılan stadyuma gösterilen bu ilgisizlik, devletin parasının sürekli "çarçur" edilmesi anlamına geliyor. Yapımının üzerinden daha iki yıl bile geçmemesine rağmen zemini sürekli problem çıkaran Cemal Gürsel Stadyumu'nda geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonucunda oynanan Süper Kupa Finali öncesinde de sahanın zemini uzun süre spor kamuoyunun gündemini oluşturmuştu. Zemini sağlam tutacak, ağır kış şartlarından etkilenmemesini sağlayacak olan ısıtma sistemini çalıştırmamakta ısrar eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ın bu ısrarı hem tesisatın arızalanmasına hem de zeminin bozulmasına neden oluyor. Arızalanan ve kullanılamaz hale gelen ısıtma sisteminin yaklaşık bir ay önce değiştirildiği ve bu iş için yine devletin kasasından yüklüce bir miktar çıktığı da gelen bilgiler arasında.

VALİ ALTIPARMAK'A "EL KOYUN" ÇAĞRISI

Spor kamuoyu göreve başladığı günden bu yana olumlu tavırlarıyla dikkat çeken Vali Ahmet Altıparmak'tan bu soruna da el atmasını istiyor. Çintimar'ın "başına buyruk" bir yönetici olduğunu iddia eden sporseverler, iki yıl içerisinde ısıtma sisteminin değiştirilecek kadar hasar görmesinin ve saha zemini ile ilgili sorunların hesabının İl Müdürü'nden sorulmasını istiyorlar.


U20 MAÇLARI ZEMİN YÜZÜNDEN ERZURUM'DA OYNANMADI İDDİASI

Öte yandan TÜFAD Erzurum Şube Başkanı Abdüsselam Gökçan ise saha zeminiyle ilgili flaş bir iddia da bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yapılan U20 Dünya Futbol Şampiyonası'ndaki grup maçlarını Erzurum'da da oynatmak istediğini ancak saha zemininde sorunları öğrendikten sonra bundan vazgeçtiklerini iddia etti. Gökçan, "Devletimiz böylesi muhteşem bir stadı Erzurum'a kazandırdı ama stadın sorumluluğunu elinde bulunduranların ilgisiz ve sorumsuzluğu yüzünden önemli organizasyonları alma şansımızı kullanamıyoruz. Saha zemini perişan. Zemin bugün değil, dün de perişandı, yarın da perişan olacak. Çünkü zihniyet önemli" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.