Spor Haber Girişi : 19 Mayıs 2023 12:57

Spor Toto 1. Lig’de 2022-2023 sezonu tamamlanıyor

Spor Toto 1. Lig’de 2022-2023 sezonu tamamlanıyor
Spor Toto 1. Lig’de Süper Lig’e çıkacak ikinci takım, play-off’lara kalacak son ekip ve küme düşecek ikinci takım, yarın ve Pazar günü oynanacak son hafta maçlarının ardından belli olacak.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Spor Toto 1. Lig’de Süper Lig’e çıkacak ikinci takım, play-off’lara kalacak son ekip ve küme düşecek ikinci takım, yarın ve Pazar günü oynanacak son hafta maçlarının ardından belli olacak.
Spor Toto 1. Lig’de 2022-2023 sezonu yarın ve Pazar günü oynanacak 38. hafta karşılaşmalarının ardından tamamlanacak. Son hafta müsabakalarıyla Samsunspor’un ardından Süper Lig’e çıkacak ikinci takım, play-off’lara kalacak son ekip ve Denizlispor’un ardından küme düşecek diğer takım belli olacak.

Çaykur Rizespor, Altınordu ile berabere kalması durumunda Süper Lig’e çıkacak
Samsunpsor’un ardından doğrudan Süper Lig’e çıkacak ikinci takım son haftada belli olacak. 67 puanla ikinci sırada bulunan Çaykur Rizespor, Altınordu karşılaşmasından 1 puan alması durumunda diğer maçların sonuçlarına bakılmaksızın Süper Lig’e yükselen ikinci takım olacak. Rizespor, Altınordu’ya 1 farkla yenilirse, üçüncü sıradaki 64 puanlı Pendikspor da Manisa FK’yı 4 farklı mağlup ederse Süper Lig’e çıkan ikinci takım Pendikspor olacak.

Eyüpspor’a play-off için 1 puan yetecek
Play-off hattında ise 64 puanlı Pendikspor, 62 puanı bulunan Sakaryaspor, 61 puanlı Bodrumspor ve 59 puana sahip Göztepe play-off’larda mücadele etmeyi garantiledi. Play-off’lara kalacak son ekip ise Eyüpspor - Keçiörengücü maçının ardından belli olacak. 59 puana sahip Eyüpspor, 56 puanlı Keçiörengücü karşısında 1 puan alırsa play-off’lara kalan son takım olacak. Keçiörengücü’nün Eyüpspor’u yenmesi durumunda, Keçiörengücü ligde oynanan ilk maçı 2-1 kazandığı için ikili averajla sıralamada rakibinin üstüne çıkacak ve play-off’lara girmeye hak kazanacak.

Erzurumspor FK 1 puan alırsa ligde kalacak
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adanaspor ve Yeni Malatyaspor’un ligden çekilmesiyle bu sezon alt lige iki takım düşecek. 20 puanlı Denizlipor’un küme düşmesinin kesinleşmesinin ardından 34 puanlı Altınordu ve 36 puanlı Erzurumspor FK düşme hattında yer alıyor. Pazar günü oynanacak karşılaşmada Erzurumspor FK’nın, Boluspor ile berabere kalması durumunda, Erzurum ekibinin ligde kalması kesinleşecek. Erzurumspor FK, Boluspor’a yenilir, Altınordu’da Çaykur Rizespor’u mağlup ederse, Altınordu kümede kalan taraf olacak.

 

Spor Toto 1. Lig’de son haftanın programı ise şöyle:
 

Yarın
19.00 Altay - Tuzlaspor
 

21 Mayıs Pazar
16.00 Bandırmaspor - Gençlerbirliği
16.00 Erzurumspor FK - Boluspor
16.00 Çaykur Rizespor - Altınordu
16.00 Manisa FK - Pendikspor
16.00 Bodrumspor - Göztepe
16.00 Eyüpspor - Ankara Keçiörengücü

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.