Gündem Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 01:53

Serhatcan Eş'ten 2. OSB eleştirisi...

Serhatcan Eş'ten 2. OSB eleştirisi...
2.OSB'nin yeri Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in de dikkatini çekti. Eş, '' 1.OSB'de sanki yer kalmamış gibi, gitmiş Fabrikaları deniz seviyesinden yüksekte engebeli bir alana kurmuşlar gerçekten anlam veremedim'' dedi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Pasinler yolu üzeri Güney Sırtı Mevkiinde bulunan 2.Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan toprak kayması sonucunda Tekstilkent fabrikalarında üretim durma noktasına gelmişti.
Üretimin yanı sıra istihdama katkı sağlama ve şehir ekonomisine ivme kazandırma hedefleri doğrultusunda kurulan fabrikalar zemindeki kayma sebebiyle hasar gördü.
Erzurum Valiliği öncülüğünde yaptırılan Tekstilkent fabrikaları ile bal üretimi yapan bir firmanın üretim binasında oluşan çatlakların giderek büyümesi üzüntülere neden olurken,
büyük umutlarla üretim ve istihdam üslerinden biri haline gelmesi düşünülen fabrikaların şehrin doğusundaki her yanı eğimlerle dolu yüksek bir tepeye kurulması tartışılmaya başlandı.
2.OSB'nin yeri Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in de dikkatini çekti.
Fabrikalarda yaşanan zemin kayma hadisesinden sonra,  eleştirel bir yaklaşımla görüşlerini ifade eden Memleket Partisi İl Başkanı Serhat Can Eş, '' 1.OSB'de sanki yer kalmamış gibi, gitmiş Fabrikaları deniz seviyesinden yüksekte engebeli bir alana kurmuşlar gerçekten anlam veremedim'' dedi.

Ilıca yolundaki 1.Organize Sanayi Bölgesinde bir çok boş arazinin olduğunu paylaştığı fotopraflarla gösteren Başkan Eş, fabrikaların orada kurulmasına ne gerek vardı ? Sulandıran bulandıran uygulamalara ne zaman son verilecek acaba ? Şehri yönetenler kent düzenlenmesi yaparken alt yapısından üst yapısını hesaplamadan böyle karar almaları açıkçası garibime gitti. Bu memlekette yaşayan insanlar herşeyin en iyisini güzelini hakkediyor. Bu şehirde ki kent planlayıcıları bu işe ne diyor ? Merak ediyorum doğrusu'' diye konuştu.
Öte yandan Memleket Partili Serhat Can Eş, şehir ekonomisine ivme kazandırmanın yanı sıra üretime ve istihdama katkı sağlama adına kurulacak fabrika ve işletmelerin 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin çıkışında ki boş araziye kurulabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.