Politika Haber Girişi : 21 Mayıs 2021 16:34

Serhat Can Eş iddialı konuştu...

Serhat Can Eş iddialı konuştu...
19 mayıs da İl Başkanlığı mazbatasını, Genel Başkan Muharrem İnce'nin elinden Alan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, "Erzurum'un birikmiş yığınla sorunu var." dedi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Memleket Partisi'nin kuruluş amacının hem iktidardaki hem de muhalefetteki tıkanma olduğuna vurgu yapan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, İl Başkanı olarak yaptığı ilk yazılı açıklamasında Erzurumlulara söz verdi. 

Genç İl Başkanı Serhat Can Eş, " Erzurum'un birikmiş yığınla sorunu var. Söz veriyorum, hiç kimseden korkmadan, gür bir sesle, Erzurum'un sorunlarını birlikte anlatıp, birlikte çözeceğiz." dedi. 

 

Erzurum'da parti binasının tabelasını asan Can Eş, " Partimiz kurulurken bir çok insan, cılız bir bebek doğacağını zannediyordu. Ama Türk siyasi hayatına gürbüz bir bebek doğdu ve hızla büyüyecek. İktidar ve muhalefetin şaşkınlıkları ve hazımsızlıkları bundan. Bu kadar demokratik bir tüzük, ilkeli siyaset ve yenilebilinir program onların kimyalarını bozdu.Durmayacağız, yorulmayacağız, kısa sürede yönetim kurulumuzu açıklayıp, ilçe başkanlarımızı belirleyerek, emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Ben şanslı bir il başkanıyım. Erzurum'un hemen her ilçesinde partimize katılmak bizlerle yol yürümek isteyen arkadaşlarımız var. " dedi. 

 

 

 

Erzurum'un sorunlarına vakıf olduğunun altını çizen Serhat Can Eş, " Bakın 18 yıllık iktidarları boyunca, Erzurum bir arpa boyu yol alamadı. 80'li yıllarda bu şehirden bütün ortadoğuya et ihraç edilirken, bu gün gelinen noktada hayvancılık bitmiş durumda. Bir kaç küçük aile işletmesi dışında üretim yapılmıyor. Tarım politikalarındaki yanlışlar nedeniyle çiftçimizi köyünde tutamıyoruz. Erzurum neden bu güne kadar bir sanayi kenti olamadı. Siyasiler bunun önünü açacak politikalar üretemedi. Bakın bir ikinci sanayi bölgesi diye bir garebet yaptılar hali ortada. Erzurum hem Asya hem Ortadoğu pazarına yakın bir coğrafyada. Bir çok teşvik yasası çıkardılar, ancak hiç bir şehri yatırım noktasında cazip hale getirmedi. Çünkü hemen hepsi Erzurum'un şartlarını bilmeden hazırlanmış teşvik yasalarıydı. Esnafın hali ortada. Erzurum'da faliyet gösteren esnafın büyük bir kısmı hizmet sektöründe hizmet veriyor. Üniversite öğrencisine endeksi bir ticari kazanca sahip, öğrenci gelmediğinde neler olduğunu gördük. Sadece bu yıl 300 işletme ekonomik nedenlerle kapanmış durumda. Bölgesel kalkınmışlık farkı almış başını gidiyor. Erzurum'un kişi başı geliri Türkiye ortalamasının yarısından az. Palandöken gibi bir zenginliğimiz var ancak onda da Erzurum'u kış turizm merkezi haline getirmek noktasında fersah fersah gerideyiz. Bakın Kayseri, bizden çok sonra Erciyes dağın da yaptığı turizmle bizi sollamış durumda. Şehircilik noktasında halimiz ortada, bırakın yeni sosyal yaşam alanları oluşturmayı, şehir pislik içinde sokağa caddeye çıkın, çöpler havada uçuşuyor. Erzurum'da çiftçi mutsuz, İş Adamı mutsuz, Esnaf Mutsuz, gençler işsiz... Ancak ümidimizi yitirmeyeceğiz, zira artık Memleket Partisi var. Bütün bu sıkıntıları kendisine dert edinecek, çözümü için gecesini gündüzüne katacak, bizler varız. Kimseyi ötekileştirmeden, hep birlikte bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz." dedi... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.