Kültür Sanat Haber Girişi : 17 Temmuz 2013 01:35

ŞEHİRDER'den bisiklet yolu önerisi

ŞEHİRDER'den bisiklet yolu önerisi
ŞEHİRDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ertaş, Palandöken'e ve Aziziye tabyalarının olduğu Topdağı'na bisiklet parkuru yapılması ve burada ulusal ve uluslar arası bisiklet şampiyonaları organize edilmesini arzuladıklarını söyledi.
Şehir ve Kültür Araştırmaları (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş, Erzurum'un, bunaltıcı sıcakların tesirindeki yaz aylarında hem sporcular için hem gezginler için yaşanabilir en iyi şehir olduğunu, şehrin bu avantajının tanıtımı ve pazarlamasının mutlaka yapılması gerektiğini ifade ederek Palandöken'e ve Aziziye tabyalarının olduğu Topdağı'na bisiklet parkuru yapılması ve burada ulusal ve uluslar arası bisiklet şampiyonaları organize edilmesini arzuladıklarını söyledi. 

ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
"Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yazın sıcağından bunalan insanlar için Erzurum'un yayla havası şifadır, diriliktir. Erzurum'un tanıtımında ve turizm sektöründe pazarlanmasında sadece kışa, kış sporlarına odaklanılması eksik ve yanlış olur. Palandöken gibi Allah'ın bu topraklara bahşettiği hazinden aralık ayının ortasından mart ayının ortasına kadar sadece 3 ay yararlanmak, yılın 9 ayı bu hazineyi kendi başına bırakmak akıl işi olmasa gerek. Erzurum'da artık yüksek sesle yayla turizmi tartışılmalı, konuşulmalıdır. Bunun için de öncelikle Erzurumlular Palandöken'i her yönüyle tanımalıdır.
Palandöken Konaklı'dan Laleli'ye kadar yaz organizasyonları ve şenlikleri için verimli ve göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Bir ay önce dernek olarak Palandöken'in her karışını fotoğrafladığımızda bunu bizzat yaşadık, gördük. Halkımızın da Palandöken'i tanımasını isteriz. Yaz aylarında gondol dağın zirvesine kadar çalışıyor. Sabah gondolla zirveye çıkıp buraları gezip keşfedip akşam şehre inebilirler.

Palandöken'in ülke insanına ve dünyaya daha iyi tanıtılması için dağda festivallerin yanı sıra Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bisiklet turu düzenlenmelidir. Dağımız hem yol bisikleti için hem dağ bisikleti için elverişli tabiata sahip. Yazın Erzurum'un havası da spor için Türkiye'nin diğer bölgeleriyle karşılaştırılmayacak kadar güzel. Gelibolu yarımadasında, Kapadokya'da, Alanya'da, Karabük'te ve daha çok Türkiye'nin batısında yapılan bisiklet turları ve yarışları tabyalarımızın olduğu Topdağı'nda ve Palandöken'de ulusal ve uluslar arası düzeyde yapılabilir. Bu konuda görüştüğümüz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Fatih Çintimar'ın da bizim gibi düşünmesi ve hatta Türkiye Bisiklet Federasyonu'na bu konuda yazı yazmış olması bizi umutlandırdı. İnşallah Sayın Çintimar'ın da gayretleriyle hem Palandöken'imiz hem Topdağı'mız yaz kış hep capcanlı olacak ve tüm dünyaca tanınacaktır.

Ayrıca biz de ŞEHİRDER olarak Erzurum'da parkur ve organizasyon çalışmaları yapmaları için Türkiye Bisiklet Federasyonu'na yazımızı yazdık. Federasyon başkanının Spor İl Müdürümüze bu konuda söz verdiğini duymak bizi heyecanlandırdı, inşallah şehrimiz de bu önerimize sahip çıkar, bu konuda ülke genelinde kamuoyu oluşturur."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.