Politika Haber Girişi : 16 Eylül 2013 00:35

Seçmen İlham Aliyev'i destekliyor...

Seçmen İlham Aliyev'i destekliyor...
Azerbaycan'da 9 Ekim'de yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala ülke genelinde hareketli bir gündem yaşanıyor.
"Seçmenlerin büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i destekliyor"
Azerbaycan'da 9 Ekim'de yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala ülke genelinde hareketli bir gündem yaşanıyor. Azerbaycan Milli Meclis Milletvekili Adil Aliyev seçimleri değerlendirdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak adaylardan yedi tanesinin adaylığı Merkezi Seçim Kurulu (MSK) tarafından onaylandı.
Azerbaycan kanunlarına göre MSK'nın seçim tarihini ilan etmesinden sonra parti veya gruplar adaylarını belirleyerek destekçilerinden belirli sayıda "destek imzası" alarak MSK'ya müracaat ediyor.
MSK'nın seçimler öncesi gerçekleştirdiği son toplantıda yedi kişinin adaylıkları onaylandı. Buna göre; başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak üzere, Kudret Hasan Guliyev, Hafız Hacıyev, Araz Alizade, Ferec Guliyev, İgbal Ağayev ve Zahit Oruç'un adaylıları kabul edildi.
Bu yıl Azerbaycan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Azerbaycan Milli Meclis Milletvekili Adil Aliyev, seçmenlerin büyük çoğunluğunun Yeni Azerbaycan Partisi Başkanı ve şimdiki cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i desteklediğini belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:  "ülkede yapılan kamuoyu yoklamalarında da Cumhurbaşkanı Aliyev açık ara önde gözüküyor. Bu durumun temelinde çok ciddi meseleler bulunuyor."

"Son 10 yılda Azerbaycan ekonomisi 20 kat büyüdü..."

Cumhurbaşkanı Aliyev döneminde çok ciddi gelişmeler yaşandığına ve çok güzel işlere imza atıldığına  dikkat çeken Adil Aliyev, bu gelişmelerden en öne çıkanın ekonomi alanı olduğunu ve son 10 yılda Azerbaycan ekonomisinin 20 kat büyüdüğünün altını çiziyor. "Günümüzde devlet bütçesi 20 milyar doları geçmiştir, bu büyük bir başarıdır ama esas başarı bu rakamların kağıt üzerinde kalmayıp etkisini halk nezdinde de göstermiş olmasıdır" diyen Adil Aliyev'e göre Cumhurbaşkanı Aliyev'in bu seçimleri kazanmasında etkili olacak bir diğer konu ise bu süreçte ülkede sağlanan siyasi istikrar.

9 Ekim'de gerçekleşecek seçimlerin demoktarik ve adil bir ortamda yapılmasını temenni ettiğini belirten Adil Aliyev sözlerine şöyle son veriyor: "Bu seçimlerin başta Azerbaycan olmak üzere tüm Türk Dünyasına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.