Politika Haber Girişi : 09 Nisan 2015 23:25

Sandıktan değil Google'dan çıktılar...

Sandıktan değil Google'dan çıktılar...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili aday listelerinde karar veremedikleri yerde, Google sorgusu yaptırdıklarını söyledi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti üst kurulunun aday listelerini hazırlarken ilginç yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı. Başbakan Davutoğlu başkanlığında günlerce adayları belirlemek için çalışan üst kurul, temayül ve anketlerin yanı sıra dünyanın en büyük ve en geniş arama motoru Google'den de faydalandı.  Tablonun net olmadığı yerlerde adayların ismini Google'ye yazan kurul, adayın son konuşmaları, ziyaretleri, edebi beden diline bakarak aday olup olmamasına karar verdi. Bazı illerde çok sayıda aday da bu yöntemle belirlendi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, tablonun net olmadığı yerlerde Google'den aday adaylarının son konuşmalarını dinlediğini belirterek, " Bir an geldi, kaliteli iki aday. Özellikle az bilinen isimlerde. "Google'a girin son konuşmasını çıkartın" dedim. Birkaç ilde konuşmalarını dinledik adayların. Üslubu, edebi, hitabeti, bedensel dili nasıl. Üst kurulla birlikte hep birlikte dinledik. Birkaç ilde adaylarımıza bu yöntemle karar verdiğimizi ifade etmek isterim"dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.