Gündem Haber Girişi : 16 Eylül 2015 19:56

Sandık güvenliği artırılıyor

Sandık güvenliği artırılıyor
Seçimlerin tekrarlanması kararı ardından tüm partiler tarafından desteklenen sandıkların bulunduğu tüm salonlara kamera konulması talebine, YSK'dan olumsuz cevap geldi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Gerekçe olarak, önerinin seçim tarihine kadar yetiştirilemeyeceği gösterildi. Ancak pusula toplanma noktalarında kameralar olacak.
Milletvekili genel seçimlerinde sandıkkların bulunduğu tüm salonlarda kamera bulunması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuran HDP'ye cevap geldi. Mevzubahis kamera sistemi için 70 ila 350 milyon TL'lik bir bütçeye ihtiyaç olduğunu, bu önerinin ancak bir ihale sonucu sonrası yürürlüğe konabileceğini açıklayan yetkililer, sistemin 1 Kasım'a kadar yetiştirilemeyeceğini, hukuki altyapının da oluşturulması gerektiğini ifade ettiler. YSK buna karşılık, seçimin yapılacağı gün, pusulaların toplanma noktalarına kamera konulacağı açıkladı.
Bu arada YSK'nın kamera konma talebini sebepsizce reddettiği yolunda haberler de tepki çekti. Tekrarlanmasına karar verilen bir önceki seçimin öncesinde yine bazı kaynaklar sandığa şaibe düşürecek haberler üretmiş, ancak bu çabalar sonuç vememişti. Öte yandan doğu ve güneydoğu bölgelerinde diğer bölgelere göre şaşırtıcı bir şekilde geçersiz oy sayısında düşüklük saptanması, bu bölge sandıklarında güvenliğin sağlanamadığı tartışmalarını da beraberinde getirmiş, vatandaşın sandıklarda terör örgütünün baskısı hissedilmeden, kendi iradeleriyle oy kullanabilmesini sağlamak için önlemlerin arttırılması gerekliliğine dikkat çekilmişti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.