Gündem Düzenleme Tarihi : 26 Aralık 2020 15:36 Haber Girişi : 26 Aralık 2020 15:38

Safahat, okullarda ders kitabı olarak okutulsun

Safahat, okullarda ders kitabı olarak okutulsun
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı A. Vahit BİNGÖL, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Safahat'ının okullarda ders olarak okutulmasını istedi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı A. Vahit BİNGÖL, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Safahat'ının okullarda ders olarak okutulmasını istedi. Bingöl Akif(in ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, " Vatanı, bayrağı için çalışarak gönüllere taht kuran Mehmet Âkif Ersoy'u ne kadar anlatsak azdır." dedi.
İl Başkanı Bingöl mesajında şunları söyledi; Hayatını göğsünde iman ve vatan aşkıyla yaşadı. Millî Mücadeleye destek için Anadolu’da aydınlanma meşalesini yaktı. O dönem camilerde verdiği vaazlarla Kurtuluş Savaşı’na büyük hizmetleri oldu.

 

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Âkif Ersoy'un vefatının 84. yıl dönümü. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, büyük bir vatansever, vatanı, milleti, bayrağı, ezanı, Allah ve Peygamber yolunda gitmesiyle büyük bir ahlak abidesidir. İstiklal Marşı'nı, 'Artık o benim değildir, milletime aittir.' diyerek Safahat'a koymamıştır.

 

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!" diyen Mehmet Âkif Ersoy'un anlaşılması için Safahat'ın iyi okunması, okullarda ders kitabı olarak okutulması gerekir. Çünkü Akif’in duygusunu, düşüncesini gelecek nesillerimize çok iyi anlatmamız şarttır.

 

Ulusal marş yarışmasına 500 liralık ödül nedeniyle başlangıçta katılmayı reddeden Mehmet Âkif, İstiklal Marşı'nı orduya ithaf etti. Akif, ödül olarak verilen 500 lirayı ise Hilal-i Ahmer bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar'ül Mesai vakfına bağışladı.

 

Akif, son nefesine kadar hep milleti için yaşadı. Meclis Genel Kurulunda AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin imzasıyla 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" kabul edilmesinin de önemli bir karar olduğunu belirtmek istiyorum.

 

Vatanı, bayrağı için çalışarak gönüllere taht kuran Mehmet Âkif Ersoy'u ne kadar anlatsak azdır. Mehmet Âkif Ersoy'u, vefatının 84. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu Şad Olsun.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.