Gündem Haber Girişi : 14 Ekim 2013 12:32

Rektör Koçak Kazakistan'da...

Rektör Koçak Kazakistan'da...
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Karagan'da ikinci Orta Asya Tıp Eğitimi Kongresi'ne katıldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - 10-11 Ekim 2013 tarihleri arasında Karaganda'da yapılan İkinci Orta Asya Tıp Eğitimi (2nd Central-Asian Conference For Medical Education) Kongresi'ne Atatürk üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Prof. Dr. Zekeriya Aktürk katıldı. 
Toplantıya çoğu Kazakistan'dan olmak üzere Rusya, Türkiye, Tacikistan, Malezya, İspanya, Hırvatistan ve Gürcistan'dan konuşmacılar ve dinleyiciler katıldı. Kongrede A.Ü. heyeti tarafından "Turkish and English Medium Medical Education at Atatürk University" ve "Integration of Learning Objectives and Assessment Items: The MüGe Software" konulu sunumlar yapıldı.
Bilimsel toplantıların dışında, Bolaşak Üniversitesi eski rektörü, şimdi Karagandi eyaleti Meclis Başkanı olan Prof. Dr. Nurlan Dulatbekov, Bolaşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kuralbay Menlibayev ve Karaganda Devlet Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raushan Dosmagambetova makamında ziyaret edildi. Karşılıklı işbirliği görüşmeleri yapıldı. Mevlana Değişim Protokolü imzalandı. Bolaşak Üniversitesi, Edebiyat ve İlahiyat fakültelerinden öğretim elemanı talebinde bulundu. Sonrasında da 14 öğrencinin, Türkçe dil eğitimi için iki hafta süreyle üniversitemize gönderilmesini talep ettiler.
Ayrıca Karaganda Devlet Tıp Üniversitesi Klinik Beceri Merkezi ve Kalp Cerrahisi merkezi ziyaret edildi. Hastalarla ilgili konsültasyonlar yapıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu. Kalp cerrahisi konusunda gerekli desteklerin üniversitemiz tarafından verilebileceği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.