Gündem Haber Girişi : 13 Eylül 2020 12:35

Rakamlarla Erzurum'da korona gerçeği... İşte toplam vaka sayımız...

Rakamlarla Erzurum'da korona gerçeği... İşte toplam vaka sayımız...
Ağustos'un ilk günlerinden bu yana Erzurum'da kendini ciddi anlamda gösteren koronavirüs salgınında son durum ne?

EKSİ25HABER / ERZURUM - Ağustos'un ilk günlerinden bu yana Erzurum'da kendini ciddi anlamda gösteren koronavirüs salgınında son durum ne? Salgın çığrından çıktı mı, yoksa kontrol altına alındı mı? Toplam vaka sayısı ne? Günlük vaka sayısı ne kadar? Karantinada kaç kişi var? 

İşte bu sorular artık hemen herkesin günlük yaşamda birbirine sorduğu, sosyal medyada gündem olan sorulardan birkaçı... 

Sağlık Bakanlığı şehirlere yönelik tek tek bilgilendirme yapmaması, yerel yöneticilerin de "açıklama yetkisi bakanlıkta" diyerek cevap veremediği bu sorular, özellikle sosyal medyada felaket tellalığı yapan bazı kesimlerce abartılı bir şekilde kamuoyunun önüne sunuluyor...

Bilgi akışı sağlanmadığı için bilgi kirliliğinden medyada payını alıyor. Basın organlarından bazıları da "kulaktan duyma" bilgilerle "haber" yapma yoluna gidince, ortaya "tüm kent korona olmuş" algısı çıkıyor. 

Peki gerçekler ne?

ERKHABER olarak bu soruların doğru cevaplarının peşine düştük ve gerçek rakamlara sonunda ulaşmayı başardık. 

Erzurum'da toplam pozitif sayısının 89 bine ulaştı iddiasının medyaya yansıması sonrasında yaptığımız araştırmada, kentte salgının ilk gününden itibaren testi pozitif çıkanlarının sayısının ancak 18 bin civarında olduğunu öğrendik.

Halen Erzurum'da aktif pozitif vaka sayısı ise bugün itibariyle 4 bin 250.. 

Bu vakalarla temaslı olduğu için karantina altında tutulanlar ise 9 bin 300 kişi.. 

Ağustos ortalarında günlük vaka sayısı 600'ün üzerine çıkan Erzurum'da bugün 300 bandında bir vaka ile karşılaşılıyor...

Günlük vaka sayısının yarı yarıya azalmış olması, salgının Erzurum'da kontrol altına alındığını da ortaya koyuyor... 

Vaka sayısının azalmasıyla ve tedavi sürecinin 10 gün olduğu hesaplandığında, birkaç gün içerisinde aktif pozitif sayısının da 3 bin seviyelerine gerileyeceği hesaplanıyor... 

Rakamların ciddi anlamda azalmaya başlamasında, son günlerde alınan yoğun tedbirler ile denetimlerin rolü kadar, sağlık çalışanlarının, filyasyon ekiplerinin inanılmaz özverili çalışmalarının katkısı da büyük. 

Sağlık çalışanlarının bugünlerde en büyük motivasyonu, halkın MASKE, MESAFE ve HİJYEN kurallarına riayet etmelerini görmek. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.