Gündem Haber Girişi : 06 Şubat 2024 15:57

O iddia Erzurum'u tedirgin etti...

O iddia Erzurum'u tedirgin etti...
Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na saldıranlardan Emrah Yayla'nın daha önce Erzurum'da 11 kilo patlayıcıyla yakalandığı iddiası şehirde tedirginlik yarattı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - iHLAS HABER AJANSI'nın servis ettiği haber Erzurum'da tedirginlik yarattı. Haberde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açan terör örgütü DHKP/C üyesi 2 teröristin ölü ele geçirildiği, 3'ü polis 6 kişinin de yaralandığı olayla ilgili terörist Emrah Yayla'nın daha önce Erzurum'da 11 kilo patlayıcıyla yakalandığı iddiası şehirde tedirginlik yarattı. 

 

 

İHA HABERİNDE ŞÖYLE DENİLDİ VE BİR ÇOK GAZETE ERZURUM DİYE YAYINLADI. 

 

 

Güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen örgüt üyeleri ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırganlardan Emrah Yayla’nın, geçmişteki polisiye soruşturma sırasında bazı DHKP/C üyeleri ile beraber 11 kilo patlayıcı madde ve 3 boru tipi bomba düzeneği ile yakalandığı ortaya çıktı. 2008 yılında bir yapı çatısı altında illegal faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen Yayla’nın, geçmişte bombalı eylem yapmaya hazırlandığı tespit edilmiş, Terörle Mücadele birimleri tarafından takibe alınan hücre içinde faaliyet gösterdiği anlaşılmıştı.

11 kilo patlayıcı ile bağlantılı hücre içinde yakalanmıştı
Erzurum’da güvenlik ve istihbarat birimlerince takip altında tutulan Yayla’nın içinde olduğu minibüs, Çifte Minareli Camii önünde durdurulduğu, minibüsün içindeki DHKP/C üyeleri olduğu öne sürülen Emrah Yayla ile minibüsü kullanan 29 yaşındaki Uğur Kılıç gözaltına alındığı belirtilmişti. Söz konusu örgüt üyelerinin sorgulamasının ardından Terörle Mücadele ekipleri bomba yapımında kullanılan malzemeleri sakladığı öne sürülen 30 yaşındaki Soner Yılmaztürk’ün Şakirpaşa Mahallesi’ndeki evine de operasyon düzenlemişti. Hücre evi olarak açığa çıkan adreste ve minibüste yapılan aramada patlamaya hazır 11 kilo patlayıcı madde, 3 boru tipi bomba düzeneği, 2 kağıda sarılmış 500 gram patlayıcı madde ile bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzemenin bulunduğu belirlenmişti." 

 

 

Bir çok yayın kuruluşunda bu haliyle yayınlanan haber sonrası olayı araştıran ekiplerimiz, terör faliyetinin 2008 yılında Adana yaşandığını ve terörist Emrah Yayla'nın olay sonrası yakalanarak 15 yıl hüküm giydiği bilgisine ulaştı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.