Gündem Haber Girişi : 06 Eylül 2022 13:42

Nahçıvan heyeti Erzurum'a çıkarma yaptı...

Nahçıvan heyeti Erzurum'a çıkarma yaptı...
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin ( DAİB ) davetlisi olarak Erzurum’a gelen Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdık Aliyev ve Nahçıvanlı iş insanları Erzurum’da iş dünyasıyla bir araya geldiler.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) heyetinin yaklaşık iki ay önce gerçekleştirdiği Nahçıvan ziyareti sırasında Erzurum’a davet ettiği  Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdık Aliyev ve Nahçivanlı 40 İş insanı Erzurum’da bir dizi temaslarda bulundu.  

 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasına giden heyet, daha sonra şehirde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, iki ülke arasında ticaret köprüsü kurulması noktasında fikir alışverişinde bulundular. 

 

Erzurum’un köklü firmalarından Demin Gıda’yı ziyaret eden heyet, Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Demirci ile bir süre sohbet etti. Demirci, Nahçıvan heyetine, Erzurum’un yatırım potansiyelleri ile ilgili bilgiler verdi. Erzurum’un ürettiğini satma noktasında Nahçıvan’ın önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Demirci, kültürel olarak bir birlerine çok benzer kardeş iki ülkenin ticari bağlarının geliştirilmesi noktasında bu ziyareti son derece önemsediklerini belirterek, DAİB Başkanı Ethem Tanrıver’e de teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.