Politika Haber Girişi : 25 Ocak 2024 20:15

Meral Akşener açıkladı... İYİ Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar oldu.

Meral Akşener açıkladı... İYİ Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar oldu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Erzurum Büyükşehir ve 8 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Erzurum Büyükşehir ve 8 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar olurken, Narman’da ise belediye başkan adayı Yücel Ahmet İşleyen oldu.  

Erzurum'da ayrıca 3 il Kars, Iğdır ve Gümüşhane merkez ve ilçe belediye başkan adayları da açıklandı. Bölge İl Başkanları istişare toplantısının da yapıldığı salonda katılım beklenenin altındaydı. 

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Erzurum’da Nene Hatun ruhuyla yola çıktıklarını ifade eden Akşener, partinin kurulduğu günden buyana bir neferi olan, parti için gece gündüz çalışan Canan Uçar’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu söyledi. 8 ilçe belediye başkanını da tanıtan Akşener, ‘’ Erzurum’da belediyeleri kazanacaklarından hiçbir şüphesinin olmadığını, bunun için kendisinin de Erzurum’a gelip çalışacağını söyledi. 

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına kadın aday gösterdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Akşener, "Adana, Antalya, Samsun ve Erzurum'da kadınlarımız, büyükşehir belediye başkan adayı ve inşallah seçilecekler. Canan hanımı eskiden tanırım. Hayalleri gerçekleşmediği zaman 'küstüm ver misketlerimi' dememiştir." dedi.

 

Akşener, Uçar'ın adaylık sürecinde tarih yazacağını, Erzurum'a kadın elinin değeceğini dile getirdi.

 

 

CANAN UÇAR: SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ

 

İyi Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar ise, kentin sorunlarından bahsederek, çözümün İYİ Parti Belediyeciliğinde olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılıktan ulaşıma, turizmden işsizliği kadar kentin yığınla sorunla boğuştuğunu da ifade eden Uçar, ‘’ Sorunları bildiğimiz gibi bu sorunların çözümünü de biliyoruz. Dersimize çok iyi çalıştık. Erzurum’u yeniden ayağı kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız’’dedi.

 

EFSANE BAŞKAN NARMAN ADAYI

 

Narman eski belediye başkanı Yücel Ahmet İşleyen’de İYİ Parti’nin Narman Belediye Başkan Adayı oldu. İşleyen 3 dönem Narman belediye başkanlığı yapmış, hizmetleri ve projeleriyle Narmanlılar’ın gönlünde taht kurmuştu.

 

 

Horasan'dan adaylığının açıklanması beklenen Fatih Karataş isminin bu toplantıda açuklanmamsı sürpriz olarak değerlendirildi. Karataş'ı İYİ Parti'nın İstanbul'dan bir ilçeden aday göstereceği için isminin açıklanmadığı kulislere yansıdı. 

İŞTE İYİ PARTİNİN AÇIKLANAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Canan Uçar

Palandöken Belediye Başkan Adayı: Ömer Özden

Narman Belediye Başkan Adayı: Yücel Ahmet İşleyen

İspir Belediye Başkan Adayı: Nizamettin Aras

Tortum Belediye Başkan Adayı: Cevdet Küçük

Uzundere Belediye Başkan Adayı : Salim Özdil

Çat Belediye Başkan Adayı: Muhammet Kaya

Şenkaya Belediye Başkan Adayı: Şentürk Alver

Oltu Belediye Başkan Adayı: Ergülhan Musaoğlu

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.