Gündem Haber Girişi : 03 Temmuz 2021 13:47

Melih Kırkpınar'dan 3 Temmuz mesajı...

Melih Kırkpınar'dan 3 Temmuz mesajı...
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Sayın Melih Kırkpınar, Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 102. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı...

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Sayın Melih Kırkpınar, Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 102. Yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Kırkpınar, Kadim Şehrimiz Erzurum milli mücadele ve bağımsızlık ruhunun canlandığı yerdir.

Tarihler 3 Temmuz 1919'u gösteriyordu, Mondros Mütarekesinden sonra, Vatanımız harici ve dahili düşmanlar tarafından çeşitli bahanelerle işgal edilmiş, Yüce Milletimizin feryadı cihanı sarmıştır. Bu zor zamanlarda Mustafa Kemal Paşa'ya Erzurum kucak açmış manda ve himaye kesinlikle reddedilmiştir. Erzurumda kaldığı 2 ay boyunca çalışmalarına arada vermeden devam eden Gazi Paşa aziz vatanımızın işgallerden kurtarılması için Milli mücadelenin teşkilatlanmarını şehrimizde  başlatmıştır.

 

Stratejik konumu itibariyle İngilizlerin ve Rusların ilgisini çeken Kadim Şehrimiz Erzurum, "hem kilit hem anahtar" şeklinde nitelendirilmiştir. Ünlü Rus yazar Puşkin Erzurum yolculuğunda, "Erzurum'u Asya Türkiyesi'nin en önemli kenti, Asya Anadolusu'nun baş şehri" olarak tasvir etmiştir.  Mustafa Kemal Paşa'a askeri dehası sayesinde Şehrimizin güvenlik açısından en uygun şehir olduğunu biliyordu. 15'inci kolordunun burada olması ve Erzurum halkının yaşanan üç işgal sonrası düşmana karşı olan öfkesi de önemli etkenler arasındadır. Şehir defalarca işgale uğramış, insanımız soykırım ve katliama tabi tutulmuştur. 

3 Temmuz 1919'da  Şehrimizde başlayıp tüm Anadoluya yayılan Milli Mücadele ruhu, bağımsızlık isteyen bir milletin eşşiz mücadelesinin ilk günüdür. Tarih boyunca boyunca kahramanlıkta hep ön saflarda yer alan şehir insanımız, o zor dönemlerde de her türlü fedakarlığı göstermiş, Mustafa Kemal Paşa'yı bağrına basmıştır. 

Kadim Şehrimiz Erzurum'un dün olduğu gibi bugün de vatanımızın kuşatılmaz Kalesi olduğunu vurgulamak isterim. Yaşadığımız zor günleri yine Milli Mücadele ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde atlatacağımıza olan inancımız hergün daha bir güçlenmekte.

Bu vesile ile vatanımız için gece gündüz demeden canıyla kanıyla mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını, saygıyla ve minnetle anıyor, Civanmert Erzurum insanımıza saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.