Gündem Haber Girişi : 24 Aralık 2021 20:11

MASTERCHEF'İ ARATMADILAR

MASTERCHEF'İ ARATMADILAR
Lor dolması, Giliko, Çortutu Pancarı, Aşmalı Yahni, Dut çullaması, Pestil Çullaması, Su böreği, Kadayıf dolması ve daha neler neler. Celal Akın İlkokulu öğrencileri eTwinning projesi kapsamında Erzurum'un yöresel lezzetlerini sergilediler...

EKSİ25HABER / ERZURUM -  Erzurum Celal Akın İlkokulu öğrencileri, lezzetli bir serginin altına imza attılar.

eTwinning projesi kapsamında şehrin yöresel lezletlerini sergileyen öğrenciler, anlatımları ve sunumlarıyla MasterChef'lere taş çıkardılar. 

 

 

 

Okul öğretmenlerinden Canan Ulukurt'un Proje Koordinatörü olduğu ve Nursel Kaya ve Müge Işıklı'nın katıldığı " Bir Başkadır Erzurum" isimli e Tiwinning projesi kapsamında bu gün bir sergi gerçekleştirildi.

 

 

Öğrenciler ve velilerinin de katılım sağladığı proje de okul öğrencileri, aileleleriyle birlikte Erzurum'un yöresel yemekleri yaparak misafirlerin beğenise sundu. 

 

 

 

Sergiye Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekil Hüseyin Kocan, Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürleri, Celal Akın İlkokulu Müdürü Yılmaz Subaşı, Okul Müdürleri, Öğrenci velileri katıldılar. 

 

 

 

 

Lor dolması, Giliko, Çortutu Pancarı, Aşmalı Yahni, Dut çullaması, Pestil Çullaması, Su böreği, Kadayıf dolması gibi tam 41 çeşit lezzeti hazırlayıp sunan öğrenciler, anlatımlarıyla usta şeflere taş çıkardılar. . 

 

 

 

Proje Koordinatörü Canan Ulukurt, öğretmen arkadaşlarım Nursel Kaya ve Müge Işıklı hocalarımızla hazırladığımız proje de amaçlarının çocuklara, Erzurum Kültürünü öğreterek, kültür mirasını gelecek nesillere taşımak olduğunu belirterek şunları söyledi; " Yürüttüğümüz kapsamlı eTwinning projemizin bir ayağında da Erzurum'un yöresel lezzetlerini ön plana çıkarmayı uygun gördük. Sağolsun, öğrencilerimiz, velilerimiz bir birinden lezzetli ürünlerle projeye katkı sağladılar. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum.Ayrıca Okul imkanlarını bizlere seferber eden Okul Müdürümüz Yılmaz Subaşı'na da ayrıca teşekkür ediyorum." 

 

 

 

Sergi sonrası misafirler hazırlanan yemekleri tattılar. Çocukların aileleri ile birlikte hazırladığı yemekler davetlilerden de tam not aldı...  

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.