Gündem Haber Girişi : 04 Şubat 2015 18:19

Mahallebaşı ihtişamlı günlerine geri dönecek...

Mahallebaşı ihtişamlı günlerine geri dönecek...
Mahallebaşı'nın yapılan çalışmalardan sonra eski ihtişamına kavuşacağını belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Çalışmalar ortada. Sadece kentsel dönümden bahsetmiyorum. Burada bir zihniyet dönüşümünden bahsediyorum"dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUMMahallebaşı'nın yapılan çalışmalardan sonra eski ihtişamına kavuşacağını belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Çalışmalar ortada. Sadece kentsel dönümden bahsetmiyorum. Burada bir zihniyet dönüşümünden bahsediyorum"dedi.
Mahallebaşı ve Çevresi Sosyoekonomik Gelişim Stratejisi projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Vali Ahmet Altıparmak, yapılan çalışmalar sonucunda Mahallebaşı'nın eski ihtişamına kavuşacağını söyledi. Metruk binaların yıkılması, hurdacıların kaldırılması ve sokakta et satılmaması konusunda ciddi bir çalışma ortaya konulduğunu ifade eden Vali Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, belediyeler ve kaymakamlıkların ciddi gayretler sergilediklerine de dikkat çekti.
Yapılan çalışmalarda dönüşüm derken sadece kentsel dönüşümden bahsetmediğini de belirten Vali Altıparmak, " Burada Kentsel dönüşümü de içinde kapsayan zihniyet dönüşümünden bahsediyorum. Kentsel dönüşüm elbette ki önemlidir. Ama her şeyden önce orada yetişen çocuklara moral ve motivasyonlarını bozmamaları adına yapılan çalışmalar çok çok önemliydi. Bugün Erzurumlu çocuklar kayak yapamıyor deniliyorken sadece Mahallebaşı'nda binlerce çocuk bugün kayak pistlerinde kayıyorlar"diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.