Kültür Sanat Haber Girişi : 14 Haziran 2015 13:37

Mahallebaşı Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı...

Mahallebaşı Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı...
Mahallebaşı Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ve kreş öğrencilerinin Yılsonu Sergisi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç tarafından açıldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kurumları (ESMEK) Mahallebaşı Eğitim Merkezi kursiyerlerinin ve kreş öğrencilerinin Yılsonu Sergisi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç tarafından açıldı. 
ÜCRETSİZ OLARAK DÜZENLEN KURSLARA 1489 KURSİYER KATILDI
Yılsonu Sergisi'nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Büyükşehir Belediyesi'nin ESMEK Mahallebaşı Eğitim Merkezi'nde ücretsiz olarak düzenlediği kurslara 1489 kursiyerin katıldığını söyledi. Kiremitci, Büyükşehir Belediyesi ESMEK Kursları'nın amacının, Erzurum halkının kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ve şehirde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, pasif tüketici olmaktan çıkıp, aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak olduğunu belirtti.
ESMEK KURSLARI NİTELİKLİ İSTİHDAMA KATKIDA BULUNUYOR
ESMEK Kursları'nın, örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonu işlevini de yürütmekte olduğuna işaret eden Kiremitci, "Erzurum halkına modern ve daha kaliteli artı değer katan eğitim imkânları sunmak için faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi ESMEK Kursları, iş gücüne eğitimle vasıf kazandırarak, kaliteyi artırıyor ve nitelikli istihdama katkıda bulunuyor" dedi.
SERGİDE EN ÇOK İLGİYİ, 'İHRAMDAN YAPILAN BAYAN GİYSİSİ' GÖRDÜ
Tasavvuf musikisi ve Erzurum türkülerinin de seslendirildiği ESMEK Mahallebaşı Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi'nde davetliler kursiyerlerin sergilediği el emeği göz nuru ürünleri inceleyerek kursiyerlerden ve kurs öğreticilerinden bilgi aldılar. Sergide en çok ilgiyi, manken üzerinde sergilenen Erzurum'un kültürel mirası olan ihramdan yapılan bayan giysisi, dantel işlemeler ile Filoğrafi eserleri gördü. Kreş öğrencilerinin el işi çalışmaları da sergiye ayrı bir renk kattı.
ESMEK KREŞ ÖĞRENCİLERİ KEPLERİNİ HAVAYA ATTI
Sergiyi gezen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Kıraç daha sonra ESMEK Mahallebaşı Eğitim Merkezi'ndeki kreş öğrencilerinin Yılsonu Kep Giyme Töreni'ne katıldılar. Müzik eşliğinde gösteriler sunan ve şiirler okuyan küçük öğrenciler, mezuniyet cübbelerini ve keplerini giyerek karnelerini Genel Sekreter Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Kıraç'ın elinden aldılar. Mezuniyet programı küçük kreş öğrencilerinin toplu olarak keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.