Politika Haber Girişi : 25 Nisan 2023 13:04

KUZEYDE ZEKAİ KAYA FIRTINASI

KUZEYDE ZEKAİ KAYA FIRTINASI
İYİ Parti Milletvekili adayı Zekai Kaya, vekil adaylığının hakkını veriyor. Bir dakika boş durmayan Kaya Güneyden sonda kuzey ilçelerini ziyaret etti.

EKSİ25HABER / ERZURUM - İYİ Parti milletvekili adayı Zekai Kaya, Güney ilçelerinden başlattığı ilçe ziyaretlerini, kuzeyde Olur, Şenkaya, Pazaryolu ve İspir ilçeleriyle sürdürdü. 

 

 

Listelerin açıklandığı 9 nisandan bu güne sürekli sahada olan milletvekili adayı Zekai Kaya, Olur'da esnaf ziyaretleri yaptı. İYİ Parti'nin politikalarını tek tek seçmenlere anlatan Kaya, " Bakın 20 yıldır bu ülkeyi yönetenler, lafa geldi mi yerli ve milli olduğunu söyleyenler, henüz daha yerli ve milli bir tarım politkası geliştirebilmiş değil. Kendi çiftçisi zor durumdaygen, ithalatta vergileri sıfırlayıp, elin çiftçisini zengin eden bunlar, kendi besicisi perişanken, canlı hayvan ithal ederim diyerek üreticisini tehdit eden, hayvancılığı bitiren bunlar. Şeker fabrikalarını satarak, ülke için son derece stratejik bir ürünü gayrı milli hale getiren yine bunlar." dedi. 

 

 

 

Şenkaya'da da seçmenle buluşan Kaya, " Tarım ve hayvancılık bu şehrin en önemli gelir kaynağı ve aynı zamanda kalkınması için lokomotif sektörlerinden biri. Ancak köylümüzü köyünde ilçesinde tutamıyoruz. çünkü girdi maliyetleri her geçen gün artıyor. çiftçinin ürünü para etmiyor. İşletmelerin küçük boyutlu olması ve arazilerinin parçalılığı, sermaye yetersizliği, kamu yönetim otoritesinin dağınıklığı, politikasızlık, üreticilere yönelik yeterli eğitim ve kültür olanaklarının olmayışı önemli sorunlar oluşturuyor. Yem ham maddeleri dâhil olmak üzere, hayvancılıkta kullanılan girdilerde dışa bağımlılık katlanarak artarken ürün fiyatları tavan yapmış; et açığımız ve ithalatı, izlenen yanlış politikalar nedeniyle rekor seviyelere ulaşmış durumda. Yanlış politikalar sonucu tarımsal faaliyetlerin kârlılığını kaybetmesi ve bunun tetiklediği köyden şehre göç nedenleriyle önemli miktarda tarım arazisi üretim dışında kalmış, Şehir büyük ölçüde ekonomik kayba uğramış, elindeki bu önemli potansiyeli değerlendirememiş, adeta heba edilmiş halde. 20 yılın sonunda geldiğimiz nokta bu." dedi. 

 

 

 

 

İspir ve Pazaryolu ilçelerini de ziyaret eden Kaya, " Türkiye'nin en uzun süre Sağlık bakanlığı yapan ismi Recep Akdağ İspirli, Fazilet Dağcı Çığlık İspirliydi. Erzurum'u iki dönemdir yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen İspirli. Ancak İspir'in hali ortada. İspir turizm potansiyelleri oldukça yüksek olan bir ilçe. Kaçkar'ların bir yüzünde Karadeniz'e bakan tarafında, yaz turizmi yayla turizmi bölge insanının en önemli gelir kaynağı olmuş durumda. Yaz nüfusu yüzbinleri buluyor. İspir'e bakan tarafında ise hiç bir faliyet yok. Doğa turizm merkezi olması için sadece küçük dokunuşlar yeterli olacak, ancak bir çok siyasetçi çıkaran İspir'e siyasiler dönüp bakmamış bile. Hizmeti yol yapmaktan ibaret zanneden mevcut iktidar, yaptığı yolları tunelleri anlata anlata bitiremeyenler, İspir'i adeta Erzurundan çıkarmış Rize'ye bağlamış durumda. Ovit Tunelinin devamı olan Dallıkavak ve Kırık tünelleri her ne hikmetse, yıllardır bir türlü bitirilemiyor. Ama az kaldı. İYİ'lerin iktidarında bu tuneller biran önce tamamlanacak. Az kaldı." dedi.  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.