Küçükler'den çarpıcı açıklamalar: Erzurum için yeniden varım...

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cem Bakırcı'nın sorularını cevapladı.  Başkan Küçükler,  "Göreve devam mı, yeniden aday mısınız ?" sorusuna ise "Evet,  Erzurum için adayım... Erzurum için varım" cevabını verdi.  Şu ana kadar 'adaylı' konusunda resmi bir açıklama yapmadığını anlatan Başkan Küçükler, " İki dönemdir belediye başkanı olarak Erzurum için çok önemli projeleri gerçekleştirdik.  Bu gün de artık amacımız yarım kalan projeleri tamamlamak.  Ben Erzurum için yeniden adayım diyorum" diye konuştu.

İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in Palandöken'e yaptığı birbirinden çarpıcı açıklamalarından satır başları:

"2014 MART AYINDA İL SINIRI BÜYÜKŞEHİR SINIRI OLACAK"

"Şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Görevimizin başındayız bütün ilçe ve beldeleri, köyleri geziyoruz. Bildiğiniz üzere 2014 Mart ayı itibarı ile artık il sınırı büyükşehir sınırı olacak. Dolayısıyla biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Tekman'da, Hınıs'ta , İspir'de  bütün ilçelerimizi dolaşarak esnafımızı ziyaret ediyoruz. Halkımızla bir araya geliyoruz.  Ramazan ayı dolayısıyla kültürel etkinlik programlarımız var. Bu programları ilçe merkezlerinde düzenleyerek iftarımızı halkımızla birlikte yapıyoruz. Tabii bunu yaparken vatandaşımızın buradaki sıkıntıları, problemler nelerdir tespit ediyoruz. Şu ana kadar bütün ilçelerimizin envanterini çıkarmış durumundayız. Kanalizasyon, alt yapı gibi eksiklikler konusunda gerekli hazırlıklarımızı şimdiden yapıyoruz. "

"YAPILMAMIŞ OLAN HİZMETLERİ İKİ DÖNEMDE TAMAMLADIK"

"2014 Mart ayında yeni  'Büyükşehir Belediye Yasası' yürürlüğe girecek.  Bizimi buna hazırlıklı olmamız gerekir. Bu birleşme sürecini sancısız bir şekilde tamamlayabilmemiz gerekir. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok büyük projeleri yaptık.  Artık Erzurum içir yer altı projeleri bitti yer üstünde daha çok spesifik projeler hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunun alt yapılarını hazırladık. Kolay değildi. Birçok yapılmamış olan hizmetleri iki dönemde tamamladık."

"HAFİF RAYLI SİSTEM İHALE AŞAMASINDA "

"Şimdi de Erzurum için çok önemli projelerimiz var. Bu projeler başlamış ve devam eden veya projesi tamamlanmış olan projeler... Biz,  işler yarım kalmamasın, eksik kalmasın diyoruz. Başlattığımız projeleri tamamlamak istiyoruz.

Şu anda Erzurum'da içme suyunda hiçbir sorunumuz yok. Şu an bu konuda  kimseden bir şikayet almıyoruz. Sularımız tertemiz sorun yok.  Kentsel dönüşüm projesinde ciddi çalışmalar yaptık. Birçok noktayı boşalttık ama yıkım işi devam ediyor.  Bizim en önemlisi de hafif raylı sistem noktasında projemizi tamamladık. Şu an ihale hazırlığı içerisindeyiz. Tabii ki, bu projede önümüzdeki dönemin en önemli projelerinden birisi olacak."

"BÜYÜK YIKIMLAR BAYRAM SONRASI BAŞLIYOR "

"Kentsel dönüşüm ve Cazibe Merkezi Projesi kapsamında eski belediye binası dahil olmak üzere hepsi bu sene inşallah yıkılıyor. Biz şu an itibarı ile kalenin olduğu yerde arka sokaklarda yıkıma başladık. Bu proje artık tamam sorun yok.  Hepsi yıkılacak ve büyük yıkımlara bayram sonrası başlıyoruz. "

"BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖNÜL İŞİDİR"

 "Belediye Başkanlığı kişiye göre değişir. Bu bir gönül işidir. Gönüllü olan kişi için zorluk diye bir şey yoktur.  Sürekli çalışma ve gayret vardır.  Şunun bilinmesi lazım ki gönüllü ve fıtraten belediye başkanlığına uygun olmayan kişiler için çok zor bir görevdir.  Ancak bu çabanız karşısında bir kişiden dahi  'Allah razı olsun' karşılığını alırsanız, bütün yorgunluğunuz gider bu her şeye değer"

"SİZE GÖRE AHMET KÜÇÜKLER BAŞARILI MI?"

"Tabi ki ben kendimi başarılı görüyorum, çünkü çok zor şartlarda imkânsızlıklar mesafesinde bugün Erzurum'da yapılmamış olanı yaptık. Ben size şunu söyleyebilirim 'biz den önceki belediye başkanlarının yapmış olduğu hizmetleri sayın desem iki tanesinden fazla sayamazsınız tıkanır kalırsınız. Ama Erzurum şu anda Ahmet Küçükler döneminde inanılmaz büyük projeler yaptı. Yani 50 sene sonra da konuşulacak projeler yaptı.  İçme suyu, katı atık depolama tesisi, doğalgaz, köprüler, oto parklar, yeşil alanlar....   Düşünün biz den önce bu şehirde tek bir müstakil oto park yoktu. Erzurum'da,  şu an biz beşinci otoparkın çalışmasını yapıyoruz.  İçme suyu bu şehirde perişanlıktı hayaldi... Biz 50 yıl sonranın içme suyunu hazırlamış durumundayız. .."

"BOĞAZINDAN HARAM LOKMA GEÇMEDİ, GEÇMEYECEKTİR"

"Allahın izniyle bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi ve geçmeyecektir.  Vatandaşlarımız da bunu böyle biliyor. Bizim hakkımızda her şey konuşulabilir. Ancak,  dürüstlük ve samimiyetimiz noktasında kimse laf edemez. Allahın izniyle bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi.  Asla da geçmez,  Allah nasip etmesin..."

"HER KES ETRAFIMIZDA, HER KESİN GÖNLÜNDEYİZ"

"Biz her gün vatandaşın içindeyiz. Herkesin bize olan teveccühünü, samimiyetini, dostluğunu görüyoruz.  Biz bundan çok mutluyuz hiçbir sıkıntımız ve problemimiz yok.  Herkes bizle beraber, çünkü yapılanı görüyorlar. Hizmeti görüyorlar. Biz Erzurum'a güzel hizmetler yaptık. Bu hizmetlere de inşallah devam edeceğiz."

 "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR İSMİ, NEDEN ERZURUMSPOR DEĞİL ?"

 "Büyükşehir Belediyespor,  Erzurum'un halkın takımı, vatandaşın takımı, belediyemizin takımı dolayısıyla biz bu takımı tutuyoruz, destekliyoruz. İyi de bir yere geldik, çok ciddi başarılar elde ettik. Kulübü kurumsal bir konuma getirdik. Dolayısıyla 'birileri tatmin olacak' diye şu spor,  bu spor, siyaset yapmıyoruz... Bu takımın bir adı var.  Bunun adı da; Erzurum Büyükşehir Belediyespor'dur. Bu takım kimsenin takımı değil, bu şehrin takımı, Erzurum'un takımıdır. Sonuç itibari ile birileri, kendi görmek istedikleri adı başka bir takımla değiştirmeyi düşünmek yerine kendi takımlarını kursunlar. Varsa gidip onu desteklesinler.  Burada bir takım var adı Erzurum Büyükşehir Belediyespor olan ve biz o takımı destekliyoruz."

 "TAŞAMBARLAR İSTANBUL MISIR ÇARŞISI GİBİ OLACAK"

Biz şu an itibari ile Bölge İdare Mahkemesi'nin bulunduğu (eski valilik)  binayı protokolle alıp,  başkanlık makamı yapacağız. Bunun yanı sıra Taşambarlar'ı askeriyeden alıyoruz. Bunun da müjdesini sizin aracılığınızla halkımıza verelim. Milli Savunma Bakanlığı'nın askeri depo olarak kullandığı Taşambarlar'ı kapalı çarşı konumuna getireceğiz. İstanbul'daki Mısır Çarşısı gibi olacak. Şu anda işlemlerini Milli Savunma Bakanlığı'nda karşılıklı protokol ile bitirdik.  Çok şükür onay çıktı, Taşambarlar'ı  Erzurum'a yakışır çarşı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • nesrin ataman31 Temmuz 2013 15:36

    ilkeli başkan, dürüst başkan erzurum sizinle büyüyecek....

  • Güven Gümüş31 Temmuz 2013 15:34

    erzurum`un gururu...TAYYİP BABA`NIN EMANETİ...DÜRÜST İNSAN....YOLUN AÇIK OLSUN....

  • meryem altıntaş31 Temmuz 2013 11:44

    objektif haberciliğinizi kutluyorum...gazetecilik bu

  • mehmet oltulu31 Temmuz 2013 11:43

    Erzurum`un sevgi dolu Erzurum aşığı Ahmet Küçükler, seninleyiz...büyük bakan

  • kemalettin gün31 Temmuz 2013 11:42

    Yürü Palandölen`in efesi yürü...başarılar...sen den memnunuk..allah yukarda...

  • yunus yüce31 Temmuz 2013 03:15

    maşallah...başkanım yolunuz açık olsun.....