Politika Haber Girişi : 23 Aralık 2021 12:48

KIRKPINAR, İKTİDARI KORUMAK İÇİN HERŞEYİ MÜBAH GÖRÜYORLAR

KIRKPINAR, İKTİDARI KORUMAK İÇİN HERŞEYİ MÜBAH GÖRÜYORLAR
İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kırkpınar, “Ülkemiz ekonomik bir belirsizlik içindedir. Bir sabah uyandığımız da Türk lirası yüzde yüz değer kaybediyor, akşam bakıyorsunuz ki bu kayıp yüzde ellilere inmiş"dedi

EKSİ25HABER / ERZURUM - İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Kırkpınar, “Ülkemiz ekonomik bir belirsizlik içindedir. Bir sabah uyandığımız da Türk lirası yüzde yüz değer kaybediyor, akşam bakıyorsunuz ki bu kayıp yüzde ellilere gerilemiş. Bunu zafer sayan bir güruhun olması da ayrıca bir sorun. Ama asıl meselemiz yapılan yanlış ekonomik politikalara daha büyük bir yanlışla çözüm bulunmasıdır. Bu politika sonucu enflasyon tarihin en yüksek seviyesine çıkacaktır. Faiz lobisi deyip her fırsatta eleştirdikleri lobi şu an en büyük paraları kazanıyor. Zaten fakir olan halkımızın sırtına bir de bunlar yüklenince ileride oluşacak yoksulluk Venezuela'dan daha vahim bir duruma sokacak ülkemizi." dedi. 

İktidarlarını korumak için her şeyi mübah görüyorlar.

Yapılan kamuoyu araştırmaları iktidarın sürekli oy kaybettiği yönünde. sonuçların çıktığını ifade eden Kırkpınar, "  Bu durumu kurtarmak için geçici çözümlere başvuran hükümet, akla mantığa sığmayan algılar oluşturmakta. Asgari ücretlinin şubat ayında alacağı zamlı maaşı şu anda erimiş ve alım gücü çok fazla düşmüştür. Emekli, memur ve işçinin geçinmesi imkansız bir hal almıştır. Tarım ve hayvancılık bitmiş çiftçimiz perişan olmuştur. Esnafın verdiği hayat mücadelesi hepimizin malumu. Baskın bir seçim hazırlığı yaptığını düşündüğümüz iktidar partileri, koltuklarını kaybetmemek adına ülkeyi telafisi imkansız durumlara sürüklemektedir. Bu belirsizliğin tek reçetesi erken seçimdir. Derhal bir seçim tarihi belirlenip bu belirsiz siyasi, ekonomik ve sosyal duruma çare bulunmalıdır. Biz İYİ Parti olarak bu taşın altına elimizi de gövdemizi de koymaya hazırız. Büyüyen her oluşuma olduğu gibi bizlere de mesnetsiz isnatlar olacak ve çeşitli saldırılara maruz kalacağız. Ama biz çizgimizi ve duruşumuzu bozmadan tek amacımız olan Vatan ve Millet sevdasından ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Gün kavga değil çözüm bulma günüdür, gün birlik beraberlik günüdür. Buradan tüm yurttaşlara sesleniyorum,  İYİ Parti kadro ve teşkilatları olarak bizler, bedeli ne olursa olsun müreffeh bir toplum, sorunların en asgari düzeyde olacağı bir sistem ve umut dolu yarınlar için gece gündüz demeden mücadele edeceğiz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.