Gündem Düzenleme Tarihi : 26 Aralık 2020 15:47 Haber Girişi : 26 Aralık 2020 15:49

Kırkpınar: Destek vermeye hazırız

Kırkpınar: Destek vermeye hazırız
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “Cumhurbaşkanlığı 2021 yatırım programına alınan ve Türkiye’de bir ilk olacak Kadın Üniversitesi’nin Erzurum’a yapılması noktasında İYİ Parti olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “Cumhurbaşkanlığı 2021 yatırım programına alınan ve Türkiye’de bir ilk olacak Kadın Üniversitesi’nin Erzurum’a yapılması noktasında İYİ Parti olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”dedi.

 

Erzurum ekonomisinin hizmet sektörüne dayalı bir ekonomi olduğunu belirten İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “ Erzurum’da esnaf zor durumda, yerel esnaf için üniversite öğrencilerinin ne denli önemli olduğunu saygın sürecinde yaşayıp gördük, Ne yazık ki bir çok işletme ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanmak zorunda kaldı. Erzurum’un nüfusunu artırmak zorundayız, tersine göçü başarmak zorundayız. Tarım ve Hayvancılık noktasında yapılması gerekenleri, bir çok platformda anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz.” dedi.

 

Erzurum’un tarihten bu güne eğitim ve bilim şehri olduğuna dikkat çeken Kırkpınar, “ Türkiye’de Kadın Üniversitesi kurulması kararlaştırılmış ve Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmıştır. Kadın Üniversitesi’nin kurulması için ilk akla gelen şehir Erzurum olmalıdır. Erzurum, Yakutiye Medresesi, Cifte Minareli Medrese başta olmak üzere Selçuklu ve Osmanlı döneminden beri bir eğitim merkezi, Üniversiteler şehridir. 60 yıllık Atatürk Üniversitesi bölgede bir çok yeni Üniversitenin kurulmasında ciddi katkılar sağlamıştır. Erzurum hem fiziki alt yapısı hem de öğretim görevlisi sayısı bakımından bu iş için biçilmiş kaftandır. Coğrafi konumu açısından hem Asya’dan Hem Orta Doğudan öğrenci kabul edebilecek potansiyele sahiptir. Bu noktada iş Erzurum milletvekillerine düşmektedir. Bu yatırımın Erzurum’a yapılması için ellerinden gelen gayreti göstermelidirler. Bu nokta da biz İYİ Parti olarak, Bu yatırımın Erzurum’a yapılması için üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız, her türlü desteği vermeye hazırız. Kadın Üniversitesi Erzurum’a çok yakışır” dedi…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.