Politika Haber Girişi : 03 Ağustos 2022 21:56

Kılıçdaroğlu'na, Başkan Öz'den cevap...

Kılıçdaroğlu'na, Başkan Öz'den cevap...
AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz, dün Erzurum'da düzenlediği Alvar Barajı ve Şeker Fabrikası'ndan işçi çıkarılmasıyla ilgili iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, dün Erzurum'da düzenlediği TBMM Grup Toplantısında Alvar Barajı ve Şeker Fabrikası'ndan işçi çıkarılmasıyla ilgili iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Başkan Öz, "SGK Genel Müdürlüğü yapmış birinin rakamlarla arasının iyi olmasını beklerdik. Ancak yanılmışız" dedi. 

 

Partisinin Erzurum'da düzenlediği grup toplantısında "Alvar Barajı. 13-14 senedir, ‘Yapacağız, yapacağız.’ Yapamadılar, yapamazlar. Arkadaşlarımız bakanlığa soruyor Alvar barajı ne zaman bitecek diye. Gelen cevap, 'yatırım programına alındığında...' şeklinde. Yani daha yatırım programına bile alınmamış" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından cevap veren AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, siz dediniz diye Alvar Barajı ile ilgili işlemler başlamadı. Cumhurbaşkanımız çok önceden barajla ilgili çalışmaları zaten başlatmıştı" dedi.

"RAKAMLARLA ARASININ İYİ OLMASINI BEKLERDİK!"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine de değinmiş ve "Bir şeker fabrikası vardı Erzurum’da özelleştirildi. İşçileri kovulmayacak diye söz verdiler sonra o işçilerin işlerine de son verdiler. Şu anda şeker fabrikasında çok dar bir kadro çalışıyor" iddiasında bulunmuştu.  

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz yine sosyal medya hesabından  bu iddiaya cevap verdi. Öz, "SGK Genel Müdürlüğü yapmış birinin rakamlarla arasının iyi olmasını beklerdik. Ancak yanılmışız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağım deyip açıklayamadığı rakamları ben sizlere aşağıdaki tabloyla açıklıyorum. İddia edildiğinin aksine Erzurum Şeker Fabrikası, özelleştirildikten sonra istihdam sayısını artırmakla kalmamış, fabrikaya iki yeni birim de eklemiştir" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.