Politika Haber Girişi : 27 Haziran 2022 15:23

Kıkpınar: Kurbanlık almak neredeyse imkânsız

Kıkpınar: Kurbanlık almak neredeyse imkânsız
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar yaklaşan Kurban Bayram’ında artan kurbanlık maliyetleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar yaklaşan Kurban Bayram’ında artan kurbanlık maliyetleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Kırkpınar “Büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde, insanlarımız ibadetlerini bile yapamayacak duruma geldi, artan maliyetler yüzünden kurbanlık almak neredeyse imkânsız. Bunun en büyük sebebi hükümetin yanlış politikalarıdır.” dedi. 

 

Artan fiyatların birçok nedenlerinden birinin de üreticiye herhangi bir garanti verilmemesinin neden olduğunu dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, “Yol köprü yapar araç geçiş garantisi verirler, Hastane yapar hasta garantisi verirler, havalimanı yapar yolcu garantisi verirler ama üreticiye, çiftçiye ve hayvancılık yapan vatandaşlarımıza her hangi bir garanti verilmez. Bu durum hem üreticiyi hem tüketiciyi zor duruma sokuyor. Türk lirasının döviz karşısında değer kaybı, kötü ekonomik yönetimde bunlara eklenince alım gücü yerlerde olan vatandaşımız, dini vecibesi olan Kurban Bayram’ında bile ibadetlerini yerine getiremiyor. Diyanetin geçen yıl bin 125 lira belirlediği yurtiçi hisse bedeli bu yıl 2 bin 250 lira. Buradan soruyorum, hangi vatandaşımızın geliri bu oranda arttı?”

 

“ERZURUM’DA BİNE YAKIN FABRİKA KAPATILDI”

 

Bir zamanlar hayvancılığın başkenti olan Erzurum’da büyük ve küçükbaş hayvancılığın bitme noktasına geldiğini dile getiren Kırkpınar, şu açıklamalarda bulundu:

 

“Bu iktidar zamanında Erzurum’da bine yakın fabrika kapatıldı dediğimizde, insanlar “bin tane fabrikamı vardı?” diye soruyorlar. Evet her köy bir fabrika gibi çalışıyordu. Orta doğunun et, süt, peynir ihtiyacını karşılıyorduk. Vatandaşlarımız şehirlere göç etmiyor, köylerinde üretim yapıyordu. Çiftçi mutlu hayvancılık yapan vatandaşlarımız mutluydu. Yanlış tarım ve hayvancılık politikaları köylüyü üretimden uzaklaştırmış ve sonuç olarak büyük şehirlere göç etmeye mecbur bırakmıştır.  

 

Kurbanlık satan vatandaşlarımızla konuştuğumuzda, durumun iç açıcı olmadığını satışlardan umutlu olmadıklarını söylüyorlar. Birçoğu yerine yenisini koyamayacakları hayvanlarını artan bakım maliyetleri yüzünden satmak zorunda. Diğer taraftan dini vecibelerini yerine getirmek için kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız da fiyatların aşırı pahalı olduğunu ve bu fiyatlarla ibadetlerini yerine getirmelerinin mümkün olmadığını dile getiriyorlar. Alan mutsuz satan mutsuz. Besici de tüketici de durumundan memnun değil. Ama televizyonlara veya gazetelere verdikleri beyanlara baktığımızda iktidar partileri ve yandaşları hallerinden gayet memnun. Gelir dağılımındaki bu uçurum bu adaletsizlik her alanda kendini göstermiştir. Küçük bir azınlığın müreffeh, ülkenin çok büyük bir kesiminin sefalet ve açlıkla mücadele ettiği bu düzene Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti iktidarı son verecektir. Tüm gayemiz tüm amacımız hak, hukuk ve adaletin hüküm sürdüğü demokratik Türkiye’dir.” dedi..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.