Gündem Haber Girişi : 31 Aralık 2021 11:38

İşleri çok zor...

İşleri çok zor...
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erzurumlu Avukat Ebubekir Elmalı, Millet İttifakı'nın " Kuzu, Kurt, Ot" bilmecesini çözmeye çalıştığını belirterek, cevabı HDP'nin verdiğini söyledi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erzurumlu Avukat Ebubekir Elmalı, katıldığı bir Televizyon programında Millet İttifakı'nın adayı kim olur sorusuna meşhur bir bilmeceyle cevap verdi. Elmalı, Millet İttifakı'nın işinin zor olduğuna vurgu yaparak, "Kuzu, Kurt, Ot " bilmecesine atıfda bulundu. 

Elmalı, " Millet ittifakı şöyle bir bilmeceyi çözmeye çalışıyor. Bu bilmece eskiden çok meşurdu; Bir kuzu, bir kurt ve bir baylada ot var. Bir tane de kayık var. Sadece bunlardan birini kayığa alarak karşıya geçireceksiniz, diğer ikisi bir birini yemeyecek. Şimdi bu nasıl olacak? Millet İttifakı şu anda buna uğraşıyor.

 

Diyorlar ki biz buradan otu götürsek karşıya, Kurt kuzuyu yiyecek, Kurdu geçirsek karşıya, kuzu otu yiyecek. Nasıl olacak bu iş? HDP'de Millet ittifakına diyor ki ben size bir akıl vereyim.Siz diyor önce kuzuyu götürün, Kurt otu yiyemez. Sonrada otu götürün Kuzuyu getirin. Daha sonra kurdu götürün geri gelip en son kuzuyu  alın.

 

HDP aslında bu aklı veriyor. Ben işin içine girmeyeyim, dolayısıyla bu üçlüyü nasıl karşıya geçiririz onun aklını vereyim. Çünkü zaten baktığınız zaman CHP, İYİ Parti, DEVA, GELECEK, HDP bunlarda müşterek bir şey bulamıyorum. Yani A Kümesi 1,2,3 ten oluşuyor. B Kümesi 4,5,6 dan, C Kümesi 7,8,9 'dan oluşuyor. Bunların kesişen elemanı BOŞ Kumü! Boş yani, kesişeni ortaya çıkarmamız mümkün değil. 

 

 

Şimdi şöylede bir durum var. DEVA ile GELECEK Partisi'nin kurulması ile birlikte herkes kendi adayıyla girse, yine korkuyorlar. Yani Herkes kendi adayıyla girsin birinci olanı diğerleri desteklesin. Bundan da tedirginler. Neden? Çünkü böyle bir şey olduğunda ikinci turda Deva ve Gelecek Partisi'nin seçmenine güvenemiyorlar. Diyelim ki en yüksek oyu ilk turda CHP aldı. İkinci turda DEVA ve GELECEK Partisi'nin bir kısmının oyları AK Parti'ye kayacak. Çünkü taban bu şaşmaz. Dolayısıyla ona da güvenemiyorlar." dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.