Politika Haber Girişi : 26 Kasım 2013 00:24

İl Başkanlarına onay çıktı...

İl Başkanlarına onay çıktı...
İl Başkanları toplantısında "göreve talibiz" diyen il başkanlarından ikisi, bugün Başbakan Erdoğan tarafından "belediye başkan adayı" olarak kamuoyuna duyurulacak.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti'de aday adaylığı sürecinin başladığı günlerden bu yana Türkiye genelinde belediye başkanlığını düşünen il başkanlarının durumu da merak konusu olmuştu. Aday olmak isteyen ancak genel merkezin "bizden haber bekleyin" denilerek, aday adayı olmaları istenmeyen il başkanlarının "aday edilmeyeceği" yönündeki iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akşam saatlerinde twitter'dan yaptığı "5 büyükşehir 5 il adayımızı yarın açıklayacağız" açıklamasının ardından açıklanacak adaylardan ikisinin il başkanı olduğu öğrenildi. 
Aday adayı olmayan ancak İl Başkanları toplantısında "göreve talibiz" diyen il başkanlarından ikisi, yarın Başbakan Erdoğan tarafından "belediye başkan adayı" olarak kamuoyuna duyurulacak. İsimleri ve şehirleri henüz öğrenilemeyen il başkanlarına adaylıklarının tebliğ edilerek, mevcut görevlerinden istifa etmelerinin istendiği, bu isimlerin de yarın ki AK Parti Grup Toplantısı öncesinde genel merkeze istifalarını verecekleri de gelen bilgiler arasında. 
Öte yandan diğer illerde aday gösterilmesi düşünülen il başkanlarının da "aday tanıtım toplantısı"ndan bir gün önce genel merkeze davet edilerek, hem adaylıklarının tebliği edileceği hem de il başkanlığından istifalarının isteneceği bildirildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.