Gündem Haber Girişi : 03 Ocak 2015 15:49

İçişleri Bakanı Ala'dan memleketi Erzurum'da kayak şov...

İçişleri Bakanı Ala'dan memleketi Erzurum'da kayak şov...
Memleketi Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezi'nin sezon açılışına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bol bol kayak yapma imkanı buldu. Bakan Ala'ya yine Erzurumlu olan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok eşlik etti.
Haber: Levent AKPINAR-Fotoğraflar: Cem BAKIRCI

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde sezon açılışına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, profesyonel kayakçılara taş çıkardı. Dünyanın en uzun pistlerine sahip olan kayak merkezinde kayak yapmanın keyfini çıkaran Ala'ya, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'ta eşlik etti.
Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nin sezon açılışı gerçekleştirildi. Şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinin sezon açılışına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve çok sayıda kayaksever katıldı. kayak merkezindeki tesisleri inceleyen Bakan Ala, daha sonra konaklı pistlerinde doyasıya kayak yapmanın keyfini yaşadı. Bakan Ala'yı kayarken görüntülemek isteyen gazeteciler ise pist ortasında Bakanın peşinden uzun süre koşmak zorunda kaldılar. Korumalar kayak Yapan Bakan Ala'yı yalnız bırakmayarak kar motorları ile takip etti.

ERZURUM'DA KAYAK İÇİN HER TÜRLÜ İMKAN VAR

Bakan Ala, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Erzurum Türkiye'mizin en önemli kayak turizmi destinasyonlarından birisi. Palandöken Konaklı mevkiinde kayak için her türlü imkan var. Vatandaşlarımız kayak merkezlerimize yurt dışından yoğun ilgi gösteriyor. Bu kış turizm sektöründe Türkiye'nin aldığı mesafe ortadadır. 40 milyona yakın turist ve 32 Milyar dolara yakın turizm gelirimiz var. Ama kış turizminden yeteri kadar yararlanamıyoruz. Aslında bu alanda Türkiye dünyada önemli bir yere ve potansiyele sahip. Bu alanda en iyi destinasyonda Erzurum Palandöken'dir. Biz buraya daha fazla ilginin olmasını arzu ediyoruz. Bunun için yerel yönetimler belediye valilik ve bakanlık olarak çalışıyoruz. Önemli bir yatak kapasitemiz oluştu. Bazı uluslar arası yarışmaları buraya aldık. Universiade yapıldı. Önümüzdeki dönemde EYOWF yapılacak. Dolayısıyla 2019 yılında yani Türkiye'nin özel olarak da Erzurum'un genelde turizmle özel de kayak turizmden daha fazla pay alması için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü bu güzellik dünyanın herhangi bir yerinde değil hiçbir yerinde yok. Havalimanından indiğinizde 10 dakikada pistlerdesiniz. Bu büyük bir konfordur. Erzurumlular olarak gelen turistlere en iyi şekilde yardımcı olmanın yollarını arıyoruz. Bu alanı sektör haline dönüştüreceğiz. Hem Türkiye hem de Erzurum'umuz kazanacak" diye konuştu.


BAKAN OLDUKTAN SONRA İLK KEZ KAYAK YAPTI

Bakan olduktan sonra ilk kez kayma fırsatı bulduğunu belirten İçişleri Bakanı Ala, "Bayağı olmuştu kaymayalı. Bu sene ilk defa kayıyorum. Dağ o kadar güzel ki. Hem sporun kendisi güzel hem bu pistler çok güzel. Harika yani. Aşağı yukarı 2 yıldır kayak yapmamış birisi olarak yukarıdan aşağıya hiçbir kazaya meydan vermeden gelebildik. Bu da aslında bizim becerimizden değil pistlerin güzelliğini ortaya çıkarıyor. Erzurumluyum. Erzurumlu olup da çocukluktan itibaren gerek kızakla gerek kayakça ile kayardık. Ayakların altında demirden paten gibi yapılırdı onunla kayardık. Ama sonra tabii kayağa da Erzurumlu olarak ilgi duyduk. Zaman zaman fırsat buldukça yapıyoruz" şeklinde konuştu.

ALTINOK BOL BOL KAYAK YAPTI

İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Erzurum ziyaretinde İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'ta eşlik etti. Uzun zamandır memleketine gelmediğini ve kayağı özlediğini belirten Altınok, "Konaklı'da daha öncede kayak yaptım. Burası harika pistlere sahip. Fırsat buldukça memleketime gelip kayak yapacağım"diye konuştu. 






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.