Asayiş Haber Girişi : 22 Mart 2024 21:15

Horasan'da AK Parti Adayı Recep Karataş ve yakınlarına çirkin saldırı

Horasan'da AK Parti Adayı Recep Karataş ve yakınlarına çirkin saldırı
Horasan Adnan Menderes Menderes Mahallesinde seçim çalışması yapan AK Parti kadın ve, gençlik kolları üyeleri, Yeniden Refah Partisi Adayı Hatem Bastem'in taraftarlarının saldırısına uğradı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti'Den aday adayı olan ancak, aday olamayınca Yeniden Refah Partisi'nden aday olmayı tercih eden Abdulhatem Bastem'in taraftarları, Adnan Menderes Mahallesinde seçim çalışması yapan AK Parti Horasan, kadın ve gençlik kolları üyelerine saldırdı. 

 

 

İddilara göre, Adnan Menderes Mahallesinde braşür dağıtan AK Partililere önce sözlü saldırıda bulunarak, " Burası bizim bölgemiz.Burada seçim çalışması yapamazsınız." diyen gurup, Gençlik kolları üyelerinin, " Neden yapamayalım." demesi üzerine öfkelendi. Gençlik kollarından iki kişiye tokat atan gurup, kadın kolları üyelerini de ittirerek mahalleden çıkarmak istedi. 

 

 

Tartışma sonrası emniyet güçleri olay yerine gelerek tarafları karakola götürdü. Bu sırada karakol önünde bekleyen Abdulhatem Bastem'in taraftarı oldukları ileri sürülen gurup, AK Parti Horasan Belediye Başkan Adayı Recep Karataş'a, eşi ve yakınlarına saldırdı. Polis olayları güçlükle engellerken havaya ateş açmak zorunda kaldı. 

 

 

Taraflar karakolda birbirlerinden şikayetçi olurken, AK Parti adayı Recep Karataş, toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Karataş, " Değerli hemşerilerim, sakin olacağız. Kaybettiklerini anladıkları için hırçınlaşıyorlar. Adnan Menderes Mahallesinde, Seçim Çalışması yapan, bizzat rahmetli ağabeyimin hanımı ve yeğenlerime önce sözlü saldırı, sonrasında da fiziki saldırı yaptılar. Ben hemen olay yerine gidip, seçim çalışması yapan arkadaşlarımı oradan alarak, 500 ileriye götürdüm. Buna rağmen saldırılarını sürdürdüler. Bakın bizler şunu biliyoruz, bu ülkede en büyük aşiret, Türkiye Cumhiriyeti Devletidir. Bütün bu çirkinlikler, saldırılar karşısında sabırlı olacağız. Biz tek bir hemşerimz olumsuzluk yaşamasın diye, susacağız. Beylik de böyle olmaz ağalık da böyle olmaz. Gerginlik yaratmalarına, ilçemizin huzurunu kaçırmalarına müsade etmeyeceğiz. Herkesi uhulet suhulete davet ediyorum." dedi. 

 

 

Recep Karataş ve ailesi karakolda, saldırganlardan şikayetti oldu. 

 

 

 

 

 

Olay sonrası sosyal medya hesaplarından bir mesaj yayınlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Avukat İbrahim Küçükoğlu da " Seçim çalışmaları esnasında, AK Parti Horasan Belediye Başkan Adayımız Sn. Recep Karataş’a, ailesine ve AK Parti Teşkilat mensuplarımıza yapılan menfur saldırı girişimini şiddetle kınıyorum. Seçim çalışmalarında tüm adayları itidalli olmaya çağırıyor ve sükûnete davet ediyorum. Erzurum’umuza yakışmayan bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum." dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.