Gündem Haber Girişi : 22 Mayıs 2021 14:49

Gerilimi Ömeroğlu önledi...

Gerilimi Ömeroğlu önledi...
2011 yılından beri yılan hikayesine dönen Sakalıkesik barajı köylüleri çileden çıkardı. Traktörlerle yol kapatan köylüleri AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, sakinleştirdi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Tepeköy, Dutçu ve Yarımca köylerinin arazi sulamalarını sağlayacak olan Sakalıkesik Sulama Barajı 2011 yılından beri bir türlü bitirilemiyor. İlk ihalesi 2011 yılında yapılan ve müteahhit firmanın iflası sonrasında yarım kalan projenin ikinci ihalesi 2015 yılında yapıldı. İhaleyi alan firmanın işi ağırdan alması köylüleri çileden çıkardı. Bu gün Traktörlerle yol kapatarak eylem yapan köylüler, biran önce barajın bitirilerek, sulama projesinin çözülmesini istedi. 

 

Eylemi haber alan AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, olay gerine giderek, gerilimi büyümeden önledi. Müteahhit firma yetkilisini de olay yerine çağıran Haktan ömeroğlu, köylülerle tek tek görüştü. Müteahhit firma yetkilisinden bir kaç gün içinde köylülerin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda söz aldı. 

 

 

AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu'na itimat eden köylüler eylemlerini sonlandırarak, yolu açtılar. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ömeroğlu, " 2011 yılında bir ihale yapıldı, ancak ihaleyi alan müteahhit firmanın iflası süreci geçiktirdi. 2015 yılında yeniden ihale yapıldı. Sakalıkesik Sulama Barajında sona gelindi. Ancak köylülerimiz haklı. 2011 yılından beri projenin bitirilmesini bekliyorlar. Önemli bir proje, Tepeköy, Dutçu ve Yarımca köylerinin sulama problemini ortadak kaldıracak. Konu ile ilgili müteiahhit firma ile görüştük, kısa sürede bir kaç gün içinde, kazı çalışmalarını tamamlayarak, bu köylerimizin arazilerini suyla kavuşturacak. köylülerimize gösterdikleri sabır ve bize duydukları itimattan ötürü teşekkür ediyorum." dedi...

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.