Gündem Haber Girişi : 04 Nisan 2017 14:51

FETÖ'nün emniyet imamı Şahin: Erzurum protokolü...

FETÖ'nün emniyet imamı Şahin: Erzurum protokolü...
Erzurum'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve örgütün 'emniyet imamı' olduğu öne sürülen kuyumcu Ünal Şahin, karar duruşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Erzurum'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve örgütün 'emniyet imamı' olduğu öne sürülen kuyumcu Ünal Şahin, karar duruşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şahin, "Benim cebimde para olduğu için devlet adamları 'Ünal Bey' deyip, önümde düğme ilikliyordu. Ben devlet ile cemaatler arasında köprü vazifesi yapıyordum. Köprü işi sadece hizmet hareketiyle ilgili değil, Kırkıncı, Nahşibendi, Menzil, Gafur Efendi cemaatleri için de geçerli" dedi.
FETÖ/PDY örgütünden 6'sı tutuklu 17 sanığa Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar duruşmasında ceza yağdı. Duruşmaya 'il imamı' 'Fatih' kod adlı Serkan Çevik, Bank Asya Erzurum eski Şube Müdürü Hasan Yurtoğlu, Selçuk Özdemir, Uğur Oral, eczacı Erdoğan Yalçın ve 'emniyet imamı' Ünal Şahin; başka suçtan tutuklu Ufuk Terzi, Hasan Özdemir ve Ali Haydar Karabacak ile tutuksuz sanıklardan Sacit Çalık, Ahmet Çalık, Mehmet İspirli ve Alpaslan Ekici katılırken, tutuksuz sanıklar Şamil Baki Çalık, Servet Arı ile firari sanıklar Şakir Çoban ile Ünal Üneş katılmadı.

ÜNAL ŞAHİN: ERZURUM PROTOKOLÜ "ÜNAL BEY" DEYİP, ÖNÜMDE DÜĞME İLİKLİYORDU

Karar duruşmasında son kez savunmasını yapan ve terör örgütünün "emniyet imamı" olduğu iddia edilen kuyumcu Ünal Şahin, 2013 yılına kadar ekonomik durumunun son derece iyi olduğunu, cemaatler ile devlet arasında köprü vazifesi yaptığını öne sürdü. Savunmasında terör örgütü üyeliği iddiasını kabul etmeyen Ünal Şahin, "2013 yılına kadar zengin bir iş adamıydım. Cebimde param olduğu dönemde Erzurum protokolü 'Ünal Bey' deyip, önümde düğme ilikliyorlardı. Onların üzerinden hizmet hareketi, Kırkıncı, Nakşibendi, Menzil, Gaffur Efendi cemaatleri arasında köprü vazifesini yapıyordum. Nerede bir hayır işi yapılacaksa beni ararlardı, kabul ederdim. Bu durum 20- 25 yıl devam etmiştir. Yurt dışı ziyaretlerimin 10'u VIP'dir. Devletin ileri gelenleri ile gitmişimdir. Cebimde param vardı, defalarca Mekke'ye gittim. Eğer adalet mülkün temeli ise saydığım siyasilerin ve devlet adamlarının da benim gibi terör örgütü üyesi olarak burada yargılanması lazım. Ben eğer terörist olarak ispat edilirsem, Türk adaletinden kalemimin kırılmasını istiyorum" diye konuştu.

5 YIL İLA 21 YIL ARASINDA HAPİS CEZALARI?

Örgütün "Erzurum il imamı" olduğu yönündeki suçlamaları kabul etmeyen Serkan Çevik ise "İl imamı olsam nasıl işsiz kalırım? Birileri etkin pişmanlıktan yararlanabilmek için beni yaktı" derken, örgütün yasa dışı haberleşme sistemi ByLock programını kullandığı iddia edilen Ufuk Terzi de "ByLock sorgusunda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Eğer biz terörist isek Allah bizi yerle bir etsin. Biz terörist değiliz, bize terörist diyenlerin Allah belasını versin" dedi. Son savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, 'il imamı' Serkan Çevik'i 'silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme' suçundan 21 yıl, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan Hasan Yurtoğlu, Ünal Şahin, Şamil Baki Çalık, Erdoğan Yalçın, Hasan Özdemir 12'şer yıl; Ali Haydar Karabacak, Servet Arı, Ufuk Terzi, Mehmet İspirli, Sacit Çalık, Alparslan Ekici, Ahmet Çalık 6 yıl 3'er ay ve Selçuk Özdemir ise 5 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Etkin pişmanlıktan yaralanarak, örgütün yapısı ve deşifresine yönelik yaptığı itiraflar nedeniyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Uğur Oral ise tutuklulukta kaldığı süre ve ByLock kullanmaması dikkate alınarak tahliye edildi.

Mahkeme, hükümle birlikte Ufuk Terzi ve Hasan Özdemir'in tutuklanmasına, ByLock kullandığı belirlenen Şamil Baki Çalık'ı tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına ve firari sanıklar Şakir Çoban ve Ünal Üneş dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.