Gündem Haber Girişi : 13 Ağustos 2013 14:32

ETÜ'den açıklama: Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek...

ETÜ'den açıklama: Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek...
ETÜ'den yapılan açıklamada araziyle ilgi tepkilerin maksadının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu belirtildi.
EKSİ25HABER / Erzurum Teknik Üniversitesi'nin kampus inşaatıyla ilgili Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili tartışmalar sürürken, söz konusu arazinin 1981 yılında imara açıldığı ortaya çıktı. 
ETÜ yöneticilerinin İHA muhabirine konuya ilişkin olarak yaptıkları değerlendirmede, söz konusu kampus arazisinin tarım arazisi iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve söz konusu alanın 1981 yılında üniversite alanı olarak tahsis edildiğini ve bugüne kadar bölgede herhangi bir tarım uygulaması gerçekleştirilmediği ifade edildi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi 1/25.000 ölçekli imar planlarında söz konusu kampus alanının üniversite alanı olarak tahsis edildiğini dile getiren ETÜ yöneticileri, imar planlarında alanın tarım arazisi olarak görünmediğini ve bu konuda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini dile getirdiler. Araziyle ilgi tepkilerin maksadının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek şeklinde gerçekleştiğini söyleyen yöneticiler, bu tür tartışmaların şehre ve üniversiteye zarar verdiğini belirttiler.
Erzurum Havaalanı yolunda söz konusu üniversite kampüsününde bulunduğu bölgede şehirlerarası otobüs terminali, havaalanı, depolar inşa edildiğini anlatan ETÜ yöneticileri, Erzurum'da iyi bir üniversitenin şekillendirildiği bölgede yapılan spekülasyonlarla Erzurum'a ve ETÜ'ye zarar verildiği öne sürüldü.
ETÜ' yönetimi olarak Erzurum'a yüzakı olacak bir üniversite planlandığını ve gerekli proje çalışmalarının tamamlandığını dile getiren ETÜ yöneticileri, kampüs alanında inşa edilen eğitim binasının tamamlandığını ve önümüzdeki yıl burada eğitime devam edilmesinin planlandığını kaydettiler. Hukuki sürecin tamamlanmasına kadar kampusun yapımıyla ilgili işlerin durdurulduğunu belirten ETÜ yöneticileri, Bu yıl alınacak öğrencilerle birlikte ETÜ'nün öğrenci sayısının bin 200'ü aşacağını dile getirdiler.
ETÜ yönetimi olarak Türkiye İş Bankası ile uzun süredir devam eden görüşmelerin ardından kampüs alanı içerisinde 150 kişilik birinci sınıf prestij bir kız öğrenci yurdunun inşa edilmesinin planlandığını belirten ETÜ yöneticileri mimari anlamda hemen tüm işlerin tamamlandığını anlattılar.
ETÜ olarak kampus alanı içerisinde Türkiye'nin üçüncü Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını dile getiren ETÜ yöneticileri, merkezin Türkiye'de sadece Sabancı ve Bilkent Üniversitelerinde yer aldığını, merkezin bölge için önemli bir yatırım olacağını sözlerine eklediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.