Kültür Sanat Haber Girişi : 10 Temmuz 2013 12:51

Erzurum'un sıcak ve oruçla imtihanı...

Erzurum'un sıcak ve oruçla imtihanı...
Ramazanın ilk gününde Erzurumlular sıcak yüzünden oldukça zor anlar yaşadı.
 Ramazanın ilk gününde Erzurumlular sıcak yüzünden oldukça zor anlar yaşadı. Soğuğa dayanıklı oldukları kadar sıcak havalar karşısında da "çaresiz" kalan Erzurumlular, ramazanın ilk gününde sıcak havaya yenik düştü. Sıcaktan bunalan vatandaşların kimi otomobilde, kimi yerlerde, kimi şemsiye altında, kimi yeşil alan üzerinde "şekerleme" yaparak, serinlemeye çalıştı. İşte bu anlar usta gazeteci Cem Bakırcı'nın objektifine bakın nasıl takıldı.


SICAK BUNALTI

Onbir ayın sultanı Ramazan'da Temmuz ayında yaşanan kavurucu sıcaklar vatandaşları bunalttı. Güneşten korunmak için ağaç altına yerlere sere serpe yatanlar, cami havlusunda şekerleme yaparak uyuyanlar,  çeşme başında buz gibi suda yüzünü yıkayarak dalgınlıkla 'Eyvah su içtim' diye bağırarak orucu kazaya kurban edenlerin sayısı da kaçınılmaz.

Erzurumlu 78 yaşındaki Mustafa Öz, 77 yaşındaki Kemal Tuncer ve 75 yaşındaki İlyas Gedikli, "Kavurucu sıcaklarda oruç tutmakta zorlansak ta diğer mevsimlere göre sevabının kat kat olduğunu hepimiz bilincindeyiz. Sıcak yaz günlerde oruç tutarken susuzluğa karşı dayanmak için başa su dökmek, duş almak oruçluyu rahatlatır, günü tamamlamayı kolaylaştırır. Ramazan ayının bereketli ve sabırlı bir şekilde geçmesini diliyoruz' diye konuştular.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.