Gündem Haber Girişi : 02 Ocak 2016 13:26

Erzurum Şifa Hastanesi SGK kapsamından çıkartıldı...

Erzurum Şifa Hastanesi SGK kapsamından çıkartıldı...
Fetullahçı terör örgütüne yapılan operasyonlar, örgüte yardım ve yataklık eden bütün finans kaynaklarına darbe vurulmaya devam ediyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Fetullahçı terör örgütüne yapılan operasyonlar, örgüte yardım ve yataklık eden bütün finans kaynaklarına darbe vurulmaya devam ediyor. Yapılan operasyonlar, örgüte yakınlığı ile bilinen ve FETÖ'ye kaynak aktardıkları tespit edilen hastanelere sıçradı ve aralarında Erzurum Şifa Hastanesi'nin de bulunduğu 21 hastanenin SGK ile olan anlaşmaları feshedildi. 
Devletin birçok kurumuna sızdıkları ve toplanması yasak bilgileri ve gizlilik kararları bulunan belgelerle açıklanması yasaklanan devlet sırrı niteliğindeki bilgileri saldırdıkları gerekçesiyle FETÖ'ye bağlılıkları tesbit edilen kurumlara ve kişilere yapılan operasyonlar son hız devam ediyor. Örgütün finans kaynaklarına ilişkin yapılan operasyonlar, adım adım genişletiliyor.
Geçtiğimiz ay YÖK kararıyla lisansları iptal edilen Şifa Hastaneleri de bu baglamda kapatılmış, hastane yönetiminin lisans durdurma kararının iptali istemiyle açtığı davada YÖK haksız bulunarak hastanenin faaliyetlerinin devamına karar verilmişti. Bu defa hamle SGK'dan geldi ve Şifa Hastaneleri'nin Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan sözleşmesi SGK tarafindan iptal edildi.
Örgüte yılda 400 milyon lira civarlarında kaynak aktarımından söz edilen hastanelerin SGK ile yaptıkları sözleşmenin bizzat Sosyal Guvenlik Bakan'ı Süleyman Soylu tarafından verilen talimatla sonlandırıldığı belirtiliyor. 
Sosyal Güvenlik Kurumu'na(SGK) bağlı olarak faaliyet yürüttükleri ve devletten aldıkları parayı örgüt lideri Gülen'e himmet parası olarak aktardıkları tespit edilen ve Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Van ve Eskişehir'de bulunan 21 hastanenin sigorta ile ilişkileri kesildi. 10 ilde bulunan bu hastanelerin toplam gelirlerinin 400 milyon lirayi aştığı,  gelirlerinin büyük bir çoğunluğunu da FETÖ'ye himmet olarak aktarıldığı tesbit edildi. 

İŞTE SGK İLE ANLAŞMASI İPTAL EDİLEN O HASTANELER

SGK, operasyon sonucunda 10 tanesi İzmir'de olmak üzere 21 hastane ile ilişiği kesti. SGK ile anlaşma kapsamında yüksek hasta sayısına ulaşabilen ve tedavi masraflarının çoğunu devlet kasasından alan hastanelerin önemli bir gelir kapısı kapatılmış oldu. İşte o hastaneler:
Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi Hastaneleri, Bursa'da Bahar, Rentıp, Rentıp Diyaliz Merkezi, Özel Erzurum Şifa Hastanesi, Gaziantep Nizip Özel Medinas Hastanesi, İstanbul Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Mevlana Üniversitesi Vakıf Hastanesi, Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi, Van Özel İstanbul Hastanesi, Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi.
İzmir'de; Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Basmane, Gaziemir, Göztepe Şubeleri ile bağlar kesildi. İzmir'deki diğer FETÖ hastaneleri ise şöyle: Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Karşıyaka, Menderes, Balçova Polikliniği, Şifa Üniversitesi Hastanesi Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü. Kaynak: Sabah
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • muzo 03 Ocak 2016 12:57

    bu islem teror yandaslarinada yapilmalii